Şırnak’ta 50 milyon lira maliyetle yapımı devam fail hastanede sona yaklaşıldı

Şırnak’ta 50 milyon teklik maliyetle yapımı devam eden hastanede sona yaklaşıldı

ŞIRNAK – Şırnak’ın Uludere ilçesinde 50 milyona liraya para olan 40 yataklı oran hastanesinin hizmete girmesine dar eyyam kaldı.

Sağlık Bakanlığınca 2020 yılında 50 milyon liraya tenkis edilerek yapımına başlanan Uludere Devlet Hastanesi inşaatı yüzde 97 seviyesine geldi. Son uygulayım bilimi sağlık ekipmanları ile donatılan eskimemiş hastanenin hizmete geçmesiyle vatandaşlar, kent merkezine ve çevre illere gitmeden bir nice keyif hizmetini burada alabilecek. Toplamda 4 bin 800 metrekare düzlük üstünde düz yazı edilen 40 yataklı olan hastanede, 2 ameliyathane odası, 8 yataklı alçak bakım ünitesi, 4 yataklı yenidoğan ağırbaşlı bakımı ünitesi, 6 diyaliz akak ve makinesi, evde bakım hizmeti, 60 yabanlık konferans salonu, 10 rüyet alanı, evgin servisi ve 6 sayı poliklinik odasıyla bakım verecek.

Sağlık alanında büyük bir yatırım olduğunu değerlendiren Sayrılarevi Müdürü Yalın Ateşli, kesim halkına sağlık hizmetlerinin henüz nitelikli sunulması amacıyla yapılan hastanenin, Uludere ve köyleri ile gelişigüzel 50 bin nüfusa hizmet vereceğini söyledi. Ateşli, “Bulunan hastane 25 yataklı fakat lüzumlu fiziki gerekse dal anlamında tam tıpkı şifahane değil. Yeni yapılan hastanemi 40 yataklı olacak. Aynı zamanda doğumhane, ameliyathane, eskimemiş tevellüt bakım merkezi ve diyaliz birimimiz olacak. Uludere için lazım bire bir ihtiyaçtı. Lazım muvasala, icap uzaklık olarak kış şartlarının ciddi geçmesinden muhit Uludere, Beytüşşebap ilçesi ve köyleri için 50 bin nüfusa bakım edecek aynı hastane. Bu çalım ve yeterliliğiyle tutkun potansiyelini karşılayacak niteliktedir. 50 milyon teklik aynı yatırım yapıldı” dedi.

“Yıpranmamış hastanemiz sevklerin önüne geçecek”

Yıpranmamış şifahane ile birlikte sevklerin önüne geçileceğini aktaran Ateşin, “Maaş averaj ambulansla sevklerimiz 60-70 arasındaydı ve mevsimsel kendisine bu benzer artmaktaydı. Kullanılmamış açılan bölümlerle bu irsal oranını düşürecektir. Kullanılmamış hastanemiz Uludereli vatandaşlara iri yardım sağlayacaktır. Özellikle kış aylarında rustik yolları kapandığında buraya mevrut vatandaşlar biraz zaman kalabiliyorlar. Kış aylarında evlerine dönüşte yük olabiliyor. Özellikle mehtaplı olan kadınlarda çok iri sorun yaşamaktayız. Onun üzere bozuk hastanemizin yıkılmaması için Sağlık Bakanlığına başvurduk ve eski hastanemizi hamilelik ve esas eğitim bilimi oteli şeklinde bakım yüklemek istiyoruz. Doğumuna 10 dönem kaldığında anneleri burada konaklayıp hep hizmetini karşılayıp sağlıklı mevlit yapmasını keşfetmek amacımız. Ayrıca toprak ve ilçelerden buraya geçici görevle mevrut personellerimize konaklama üzerine güçlük yaşamaması amacıyla aynı gâvur birlikte personel konaklama adına kullanacağız” şeklinde konuştu.

Yeni Uludere hastanesini sevinçle karşılayan vatandaşlardan Ulu Işıklar, “45 bin nüfusa topluluk bire bir ilçeyiz. Şırnak merkezde poliklinikler henüz çok olduğu üzere oraya başvuruyorduk. Sevkler daha çok oluyordu. 40 yataklı vagon ayrımsız hastanemiz oldu. Eskimemiş hastane yapıldığı amacıyla çok memnunuz. İnşallah yeryüzü andıran zamanda açılır. Emeği sabık herkesten Tanrı razı olsun” ifadelerinde bulundu.

Vatandaşlardan Kerem Yayın ise, “Eskimemiş hastanemiz gündeş ve sivri aynı şekilde yapılmış. Haddinden Fazla iyicene reşit. Hastalarımız olduğu zaman çokça sıklet yaşıyorduk. Farklı tıpkı hastaneye başvurmak zorunda kalıyorduk. Emeği güzeşte herkese teşekkürname ediyoruz” şeklinde konuştu.

Share: