Erzincan’da turistlerin bildirme yol uğrağı yeri Girlevik Şelalesi’nin yolu ve bertik yazboz tahtası köprüleri reaksiyon topluyor

Erzincan’birlikte turistlerin en uğrak yeri Girlevik Şelalesi’nin yolu ve yatkın kara tahta köprüleri tepki topluyor

Stabilizeye dönüşen kat ve kırık köprüler kazalara çağrılık çıkarıyor

ERZİNCAN – Erzincan’ın Çağlayan beldesinde mevcut ve değme sezon ziyaretçilerine ayrı aynı manzara sunan Girlevik Şelalesi, yerli ve ecnebi turistlerin akınına uğruyor. Dinlence zamanlarında Erzincan nüfusundan fazla ziyaretçi ağırlayan şelalenin kasaba içerisinden sabık, adeta stabilizeye dönüşen ve kısaca benzeri yıldan aşkın süredir yapılmayan yolu ile mesire alanında mevcut kırık dökük kara tahta köprüleri reaksiyon topluyor.

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta ve Munzur Dağı eteklerindeki Kalecik köyünde meydan kayran dokuz ayrı köken suyunun birleşmesiyle oluşan Girlevik Şelalesi, gelişigüzel zaman ayrı ayrımsız görk sunuyor. Yaz ve hafta sonu tatilini okazyon bilen vatandaşlar, 40 metreden akan buz üzere suyu ve natürel güzelliğiyle öne çıkan Girlevik Şelalesi’nde serinliyor. Kışın suyunun şişman bölümünün donmasıyla oluşan sarkıtlar zımnında büyüleyici tıpkı manzaraya bürünen şelale, ziyaretçilerine gökçe yazın bile farklı gösteriş sunuyor.

“Yol ve kırık yazboz tahtası köprüler acı oluşturuyor”

2020 yılında “Tabii Sit-Nitelikli Katıksız Esirgeme Alanı” namına tescil edilen Girlevik Şelalesine revan Çağlar Beldesinin içerisinden güzeşte ve stabilizeye dönüşen öğün, sürücüleri tehlikeye sokuyor. CHP’li Çağlayan Belediyesi tarafından 1 yıldan çok tıpkı müddet önce yapılan madun çatı çalışmalarının peşi sıra bozulan ve bugüne büyüklüğünde onarılmayan yol adeta trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Parke Taşı taşlarının yerinden söküldüğü, derince kasislerin oluştuğu, bu nedenle tek şeridi girmek zorunda küsurat sürücüler ilerlemekte baskı çekiyor.

Yolu kullanan ve Erzincan’a kent dışından gelen ayrımsız güdücü, “Buraya gelen gelmeyende bin pişman. Girlevik Şelalesi balaban doğasıyla adeta büyülüyor. Ama şu tarlaya dönen yolu ise bin pişman ediyor. Belediyenin bu yolu bu şekilde yapmadan bırakması Erzincan’a hiç yakışmıyor.” dedi.

“kırık dökük kara tahta köprülere yol köprüsü benzetmesi”

Öte yandan Girlevik Şelalesi’nin bulunduğu mesire alanındaki çürümeden âlem parçaları alıngan, aralarda boşluklar oluşan yazboz tahtası köprüler ise yol köprüsüne benzetiliyor. Evcil ve ecnebi turistlerin, çocukların korkarak bati adımlarla geçtikleri köprülerin bakımsız bilgisiz tepki topluyor. Tıpkısı kaymakamlık yaşanmadan köprülerin onarılması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Bu natür harikası şelalede hassas ve yenilenmeyen kara tahta köprüler utanç veriyor. Geçe korkarak geçebiliyoruz. İlgililerin, yetkililerin bu durumla çabucak ilgilenmeleri gerekir. Buraya gelen gurbetçiler, turistler bu bakımsızlığı görünce on paralık dolgunca düşünmüyorlar.” ifadelerine vadi verdiler.

Konuya ilgilendiren ayrımsız turizmci da içtimai medya hesabından duruma tepkisini şu ifadelerle belirtti:

“Bu Girlevik Şelalesi’nin evinsiz nedir böyle? Burası hakeza mi olmalı? Şehre gezmen temizlemek amacıyla verdiğimiz emeklere eyvah. Bu hangi sahipsizlik! Yetkililere söylüyorsun; ‘Şahsa ilgilendiren kesim diyorlar’, bölgeden birilerine söylüyorsun; Sit alanı benzeri şeye dokundurmuyorlar’ diyorlar. Hadi şehrin turistik yeri olmasını önemsemediniz. Tıpkı vatandaşımız benzeri bala düşse, bir olumsuzluk olsa hesabını ki verecek? Tıpkı düzen veremiyorsanız kesin suyu akmasın, kapatın girişleri kimse girmesin.”



Share: