Evden çaldıkları altınları kuyumcuda bozduran hırsızlar yakayı ele verdi

Erzurum’un Oltu ilçesinde benzeri evden 800 bin TL değerde bezek, para ve eşyaları araklayıcı ve Erzurum’da kuyumcuda altınları bozduran 3 hırsız yakayı ele verdi. Polis Güçleri ekiplerinin dikkati sayesinde yakalanan hırsızlar çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay tıpkısı hafta evvel Oltu ilçesi Cumhuriyet Altını Mahallesi’nde meydana geldi. Tıpkı evden 800 bin TL değerindeki 100 nüsha kamu cumhuriyet altını, 4 skor sarığıburma bilezik, 40 bin TL efektif, 1 koşa kızıl hırızma, 1 skor el telefonu ve 1 sayı av tüfeği çalındı. Aile sahipleri durumu Oltu İlçe Itimat Müdürlüğü’ne bildirdi. Kolaylıkla harekete geçen Erzurum Asayiş Yazıhane Müdürlüğü Hırsızlık Göz Amirliği Ekipleri hırsızları anlamak üzere Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordineli namına çalışmaya başladı. Hırsızların Erzurum kent merkezinde ki kuyumcularda altınları bozdurma ihtimalini göz önüne düz ekipler, Taş Mağazaları Kuyumcular Çarşısında yaptıkları araştırmada, cevahirci esnafından; çarşı içerisinde gergin ve karanlık hareketler sergileyen 3 erkek şahsın, farklı kuyumculara girerek yüklü miktarda zer bozdurdukları bilgisine ulaştı.

Belirlenen eşkaller doğrultusunda yapılan çalışmalar ve çevredeki güvenlik kameralarının incelenmesi neticesinde, şahısların Oltu ilçesinde durma eden ve çokça sayıda suç kayıtları bulunan Alperen Ç. (17), Ömer S. (31) ve Emrah Z. (35) isimli eşhas oldukları tayin edildi. Ekipler eliyle Emrah Z. Oltu İlçesi’nde, Mücahit Ç. ve Ömer S. ise Erzurum-Aziziye- Ilıca bölgesinde kovalamaca neticesinde yakalandı.

Hırsızlar verdikleri ifadelerinde paranın 90 bin TL’lik bölümünü harcadıklarını, kalın kafalı küsurat ziynet eşyası ve paraları ise Oltu İlçesi’nde kullanılmayan benzeri binaya sakladıklarını itiraf etti.

Ekipler vasıtasıyla metruk binada yapılan araştırmalarda ele geçirilen mecmu 710 bin TL değerindeki mülk ve bezek pırtı sahibine teyit edildi.

Adli Makamlara irsal edilen Ömer S., Mücahit Ç. ve Emrah Z. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. – ERZURUM

Share: