Fedakar öğretmenler karye karye gezerek öğrencilere umut oluyor

Fedakar öğretmenler karye karye gezerek öğrencilere düş oluyor

BAYBURT – Milli Yetişek Bakanlığının temas çocuğun yer beş altı tıpkısı yıl ekol öncesi eğitim alarak ilkokula başlaması gerektiği düşüncesiyle hayata geçirmiş olduğu ‘Gezici Hoca Sınıfı’ ile ‘Taşıma Merkezi Anne Sınıfı’ uygulamalarıyla eğitimde vesile eşitliğini sağlayarak, ekol öncesi eğitime hemencecik ulaşmanın önünü açıyor. Fiziki yahut coğrafi şartları akla yatkın olmayan karye ve mezralarda cıvıl cıvıl kollar üzere kar, şita demeden okullara eğitim ulaştıran fedakar öğretmenler köy köy gezerek esas okul dönemindeki minikleri eğitiyor.

Okul öncesi eğitimin amaçları arasında meydan alan ‘Çocukları İlkokula Hazırlamak’ hedefleri doğrultusunda debi eden genç öğretmenler, Bayburt’un Demirözü ilçesine kapalı Çimentepe, Petekli, Yazıbaşı, Yukarıdikmetaş köylerine her an çocukların ekol öncesi eğitimden faydalanmalarını sağlıyorlar. Eğitime ulaşımda adeta güreşçi köprüsü vazifesi gören tüvana karye öğretmenleri beherglas çocuğa ulaşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını rapor ederek, haftanın 5 haset değişik köylere anbean minik öğrencilerle ayrımsız araya geldiklerini söylediler.

En az aynı yıl okul öncesi eğitim alıp ilkokula başlayan çocukların okuma-çeper, esas aritmetik ve hayat becerileri ile ait öğrenmelerde çok zorlanmadıklarını belirten köy öğretmenleri, meslek öncesi eğitimin önemine vurgu yaptılar.

Çimentepe Köyüne anbean öğrencilerle bir araya gelen Bayburt İl Milli Terbiye Müdürü Rahmi Cenup, öğretmenlere çocuklara göstermiş oldukları ilgiden yağlık teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

“Eğitimde feda edilecek biricik benzeri fert da yoktur” diye niteleyerek mütekellim Güney, eğitimde vesile eşitliğinin sağlanabilmesi üzere ekol öncesinde okullaşma oranını en üst seviyeye çıkaracaklarını bildirdi.

Okula ulaşımda zorluk çekici 16 öğrencinin uygulamadan faydalandığını belirten Güney, “Bakanlığımızın politikaları ortada saha düzlük meslek öncesi eğitimi bizler de haddinden fazla önemsiyoruz. Okul öncesi eğitime idrak hedefine tezce ilerliyoruz. Bu manada taşımalı sarıklı sistemini planlamasını yaparak, hayata geçirdik. Demirözü ilçesinde 3 köyümüz ve 2 mezramızda fiziki yetersizliklerden âlem meslek açılamayan bölgelerimizde ‘Gezmen Sarıklı’ programını uygulamaya başladık. İlçemizde 16 öğrencimiz uygulanmaya başlayan programdan faydalanıyor. Öğretmenlerimizin temas tip imkanlarını karşılıyoruz. Hepimizin bildiği kadar eğitimde feda edilecek bir tane ayrımsız fert yoktur sözünden yola çıkarak öğrencilerimizin bu hizmetten faydalanmalarını hedeflemiş olduk. Rastgele sabahleyin okullarımızı öğretmenlerimiz ve apotr ablalarla açıyoruz ve çocuklarımıza hayır olmaya çalışıyoruz. Şunu unutmamak gerekir aynı elmanın içinden birçok pare atom çekirdeği çıkacağını bilebiliriz açkı sayarız, ancak o çekirdeklerden ne kadar elma çıkar bilemeyiz” ifadelerini kullandı.

Çiçeği burnunda Sinem sarıklı öğrencileri ilk defa okulla tanıştırmanın mutluluğunu yaşıyor

Üniversiteden eskimemiş çıkışlı olan ve hayalini kurduğu öğretmenlik mesleğine ücretli öğretmenlikle kadem atan Sinem sarıklı ‘Gezgin Öğretmen’ olduğunu söyleyerek, on paralık okulla tanışmamış öğrencileri ilk defa okulla tanıştırmanın mutluluğu içerisinde olduğunu bildirdi. Çimentepe Köyünün birlikte Petekli Köyüne bile haftada 3 ahit her an miniklerle aynı araya gelen Acara’ın mutluluğu ise gözlerinden okundu. Çocukların hayatına dokunabilmenin sevincini dinç Çevik, “Gökçedere Anaokulunda fariza yapıyorum, ücretli muallimlik yapıyorum bir zamanda seyyar öğretmenim. Seyyar öğretmen oluşmak alışılagelen ayrımsız anaokulunda çalışmaktan çok daha farklı. Burada çocuklarımızın çok aşkın malzemesi var, aileler haddinden fazla ilgililer ama on paralık ekol görmemiş öğrencilerimiz da var. Petekli köyüne üstelik gidiyorum, 2 devir buraya Çimentepe’ye geliyorum 3 dönem oraya gidiyorum değişiyor elbette bu genişlik. Petekli köyündeki çocuklar on paralık çeşit kullanmamışlar, cins tutmayı bile bilmiyorlar. Boyama nedir bilmiyorlar, çocukları ilk defa kalemle, boyamayla ben tanıştırdım bu beni haddinden fazla bahtiyar ediyor. Onların herhangi bir şeyinde ilk gelmek beni çok bahtiyar ediyor” ifadelerini kullandı.

Share: