Gailesiz istihdamına BEBKA ve ESO katkısı

Eskişehir Sanayi Odası ESO Akdemi tarafından gerçekleştirilen ‘CNC Tezgah Operatörlüğü’ eğitimi için konuşan ESO Umumi Heyet Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Eskişehir sanayisinin dilek ettiği kalifiyede âdem kaynağını iaşe etmek ve endüstriye vermek üzere çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) desteği ile Eskişehir Sanayi Odası ESO Akdemi tarafından ‘CNC Tezgah Operatörlüğü’ eğitimi gerçekleştirildi. 2 kamer süresince toplam 364 saat eğitim alan gençlerin istihdam edilebilirlikleri artırılarak çığır sahibi olmaları sağlandı.

“bundan sonra gencimizi hisse senedi sahibi fethetmek en nazik hedefimiz”

Haziran 13 ve 19 Ağustos arasında ESO Akademi’de ücretsiz terbiye kayran 18-35 yaş arası gençlerin sertifikaları planlı törenle kendilerine sunma edildi. ESO Akademi’de gerçekleştirilen eğitimler üzerine hikmet veren ESO Umumi Heyet Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Eskişehir sanayisinin murat ettiği niteliklerde ve kalifiyede âdem kaynağını bakmak ve endüstriye kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Bu çerçevesinde kalkınma ajansımız BEBKA tarafından İstihdam Güvenceli Mesleksel Yetişek Kursları ESO Akademi’de hayata geçirildi. daha çok gencimizi hisse senedi sahibi boşaltmak yeryüzü nazik hedefimiz. BEBKA ile olan benzer çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“Bindi ve terbiye programlarını hayata geçiriyoruz”

Endüstri ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren BEBKA Umumi Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak ise yaptığı değerlendirmede, “Gençlerimizin istihdam edilmesini, tıpkısı meslek sahibi olmalarını önemsiyoruz. 2022-23 yıllarını Kalkınma Ajansları Umumi Müdürlüğümüz ‘genç istihdamı’ yılları ilan etti. Bu çerçevede destek ve yetişek programlarını hayata geçiriyoruz. İstihdam Güvenceli Mesleksel Terbiye Kurslarımız çerçevesinde ESO Akademi’de CNC tezgah operatörlüğü eğitimi alarak aynı meslek sahibi oldular. Gençlerimizi kutlarız” diye konuştu. – ESKİŞEHİR

Share: