görme engelli genç kızın hedefi konservatuvar eğitimi kabul etmek

Kalabalık’da işlek anadan doğma görme engelli Nurcan Özcan, aldığı enstrüman eğitimiyle konservatuvar hayalini gerçekleştirmeye çalışıyor.

Altınordu ilçesine sınırlı Durugöl Mahallesi’nde ailesiyle hayatını sürdüren 23 yaşındaki Özcan’ın müziğe ilgisi kıtipiyoz yaşlarda başladı.

Özcan, anaokulunda tanıştığı piyano çalma konusunda ortaokul ve lise dönemlerinde istediği kadar ongunluk kaydedemeyince Ordu El Eğitim Merkezi’ne başvurdu.

Yaklaşık üç aydır burada terbiye düz Özcan, çalmayı çok sevdiği piyanoda kendisini geliştirmeyi başardı.

Lise mezunu Nurcan Özcan, AA muhabirine, merkezde enstrüman öğretmenlerinin namına haftanın anlaşılan günlerinde terbiye verdiğini, kâh parçaları 10 inç çalabildiğini, daha fazlası için himmet gösterdiğini söyledi.

Özcan, piyano çalmanın kendisini hayata bağladığına dikkati çekerek, “Piyanoya dokunduğum anda kendimi haddinden fazla ferah ve rahat hissediyorum. Bu enstrümanı çaldığım mesafe çokça mutlu oluyorum. Müzikle kendimi buldum diyebilirim.” dedi.

Daha evvel iki kez Kalabalık Üniversitesi Çalgı ve Görüntü Sanatları Fakültesinin özel kabiliyet sınavına girdiğini fakat başarılı olamadığını ifade eden Özcan, hayallerinden vazgeçmediğini vurguladı.

Nurcan Özcan, “Hayalim ve hedeflerim devam ediyor. İnşallah gitgide konservatuvar okuyarak benim kabil sakat arkadaşlara dayanaklık etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Evde oturan rüyet engellilere davet yapan Özcan, “Benim gibi bu çeşit etkinlikler yapabilirler. Onların üstelik birçok şeyi keşfetmelerini ve sevmelerini istiyorum.” diyerek konuştu.

“Nurcan çok azimli aynı öğrenci”

Kalaba Umum Yetişek Merkezi’nde görevli saz öğretmeni Melis Sipahioğlu Başaran üstelik Nurcan Özcan ile bir süredir çalıştıklarını belirtti.

Nurcan’ın yetişek sürecinin oldukça kalburüstü geçtiğini aktaran Başaran, şunları söyledi:

“Kursiyerimiz çokça hevesli. Nurcan kendisi üzere gözsüz insanlara çalgı alanında faydalı olmak istiyor. En nazik hayali ise konservatuvar fehmetmek. Umarım bu hayalini gerçekleştirir. Bizler kendisine inanıyoruz. Nurcan epey çok azimli ayrımsız öğrenci.”

Başaran, piyano çalmanın ve öğrenmenin görme engelliler için yumruk olduğunu kaydederek, “Ama onların anadan doğma duyumları çok kuvvetli olduğu amacıyla melodileri mücahede vererek çalabiliyorlar. Bu gibi enstrümanları soldurmak müşahede engelliler amacıyla alelhusus haddinden fazla gayret istiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Melis Sipahioğlu Başaran, engellilerin sosyalleşmek ve kendilerini imar etmek için umum terbiye merkezlerinden istedikleri kabilinden faydalanabileceklerini sözlerine ekledi.

Share: