Hâkim felaketinin üzerinden 2 sene geçti…Umut’tan umudu kesen eşi boş mezar yaptırdı

Sel felaketinin üzerinden 2 sene geçti… Umut’tan umudu kesen eşi boş mezar yaptırdı

Giresun’dahi 2 sene evvel yaşanan hâkim afetinde cenazesi hala bulunamayan eşi üzere gereksiz çukur yaptırdı

GİRESUN – Giresun’da 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan sel afetinde sulara kapılan 4 kişinin camit bedenlerine halen ulaşılamazken, o dönme eşi Imge Cantürk’ü kaybeden Ilgım Cantürk ise yersiz çukur yaptırdı.

Yeğin afetinin sene dönümünde eşi Umut Cantürk için yaptırdığı abes mezarı mülakat fail Ilgım Cantürk, içerisi boşta olsa çukur taşında isminin yazılı olmasının bire bir teselli olduğunu söyledi.

Giresun’birlikte 2 sene önce 22 Ağustos’ta meydana mevrut yeğin ve heyelanlar sonucu 5’i güllabi, 12 kişinin camit bedenine ulaşılırken, 4 birey ise yapılan aramalar sonucu bulunamadı. Hâkim sularında kaybolan ve bibi bulunamayan Umut Cantürk’ün eşi Serap Cantürk, eşini yenilmek büyüklüğünde, benzeri mezara de eş olamamanın üstelik dağ olduğunu belirtti.

“İçerisi boş biliyorum ama yeniden dahi tesellimiz oluyor”

O geceleyin yaşananları ve akıbet görüşmesini anlatan Serap Cantürk, “Fındık hasat dönemi olduğu için Yağlıdere ilçesinde köydeydik. Eşim da çalıştığı aksiyon yerinden çıkıntı köye geliyordu. Telefonla en üst görüştüğümüzde bulunduğu yeri söyledi ve ‘yoldayım, geliyorum’ dedi. Tıpkısı müddet sonraları esasen aradım ama bu el telefonuna ulaşamadım. Aynı dönme bilahare ara bulucu bulundu ama hala kendisini bulamadık. Eşimi zayi etmek kadar bulunamaması dahi şişman bir ızdırap ve kayıp. Bunu düşünerek en azından içerisi abes de olsa ayrımsız mezar taşı olsun istedim. Sunu azından baskın felaketinin sene dönümünde ve bayramlarda ülfet edeceğimiz aynı mezarı var. İçerisi abes biliyorum amma gene dahi tesellimiz oluyor” dedi.

“Umudumuzdan umudumuzu kestik”

Hep aramalara rağmen bulunamayan eşinden çıktı umutlarını kestiğini da anlatım eden Ilgım Cantürk, “Devletimiz hep imkanlarını gider etti. Kaybolduğu bölgede uzlaştırıcı ve giyecek parçaları bulundu ama eşim maalesef bulunamadı. Doğrusunu bildirmek gerekirse imdi tığ birlikte Umudumuzdan umudumuzu kestik. Eksiksiz aramalara rağmen bulunamayınca umudumuzu kesince biz bile biraz somurtkan ama gereksiz çukur yaptırmak durumunda kaldık. Selin aldığını hoşgörüsüz vermeme kadar bir durumu var benim yaşadığım acıyı kimsenin yaşamasını istemem” diye niteleyerek konuştu.



Share: