Ilbay Akbıyık’tan vatandaşlara aşure ikramı

Hakkari Valisi ve Uray Başbuğ Vekili İdris Akbıyık, öğle namazı çıkışında cami bahçesinde vatandaşlara aşure izzetüikram etti.

Hakkari İl Müftülüğü, Bilinmeyen Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ulu Camii’nde aşure etkinliği düzenledi. Ilbay Akbıyık ve İl Itimat Müdürü Salavat Mete Pınar de kazanların başına geçerek kendi elleriyle geçmiş çocuklara sonraları yetişkinlere aşure ikramında bulundu.

Vali Akbıyık, birlik ve beraberliğe gelişigüzel zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu belirterek, “Angajman ve beraberliğimizi pekiştiren hususi günlerden olan Alaca Aş Günü’nde yapılan hayrın Cenab-ı Allah’ın nezdinde kabul olmasını diliyorum” dedi.

Müftülük yetkilileri, Hakkari’de alaca aş etkinliğinin geleneksel ağıl geldiğini belirterek, “Kestirmece 250 kişiye alaca aş dağıtıldı. Aşure etkinliğine valimiz ilkin başlamak amacıyla tam vatandaşlar zevcelik etti. Burada dörtköşe aktiflik olduğu kabilinden kaynaşmanın birlikte olduğu etkinliğimize vatandaşlar korkulu arzu gösterdi. Etkinliğimize katılan başta valimiz koyulmak üzere tüm vatandaşlarımıza teşekkürname ediyoruz” dediler. – HAKKARİ

Share: