Yıldırı örgütü PKK’nın Eruh’ta gerçekleştirdiği geçmiş saldırının üzerinden 38 yıl geçti

FECRİ BARLIK/MEHMET NİYAZİ DENİZ – Terör örgütü PKK’nın 38 sene önceki Siirt’in Eruh ilçesinde gerçekleştirdiği ilk sefil hareketli unutulmadı.

PKK’lı teröristlerin 15 Ağustos 1984 akşamı Siirt’in Eruh ve Hakkari’nin Şemdinli ilçelerinde gerçekleştirdiği, tıpkısı askerin martir düştüğü, 9 çeri ve 3 sivilin yaralandığı önceki saldırıların üzerinden 38 sene geçti.

İlçe Jandarma Komutanlığında görev işleyen ve Eruh’taki saldırıyı ait birimlere nakletmek amacıyla telsizin başına sabık Erzincanlı Güllabi Onbaşı Süleyman Işıklı, teröristlerce şehit edilen önce âdem evladı oldu.

İlçede yerine saat kulesi yapılan ve bildirme balaban caddeye ismi verilen Süleyman Işıklı gönüllerde yaşatılıyor.

Siirtliler hafızalarda koyu izler bırakan saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK’ya tepkili.

“Terör finiş aşamasına geldi”

Anadolu Düzenlilik Korucuları ve Şehit-Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı İsmail Şehitoğlu, AA muhabirine, sözde Kürt halkının savunuculuğunu işleyen yıldırı örgütü PKK’nın genişlik büyük zararı Kürtlere verdiğini söyledi.

Düzenlilik güçlerinin terörle biaman şekilde uğraş ettiğini ifade eden Şehitoğlu, milletin 1984’ten bu yana terörden çok çektiğini belirtti.

“Yıllardan beri PKK yüzünden çekilmedik sıkıntı, yaşanmadık kötü kalmadı. Devletimiz çok encam bire bir seviyede terör örgütü PKK ile mücadele ediyor. Terör finiş aşamasına geldi.” ifadelerini kullanan Şehitoğlu, bir zamanlar yaşanan sıkıntıların yerini huzura bıraktığını anlattı.

Şehitoğlu, bir vakitler bölgede insanların evlerine, bahçesine, hastaneye abat bir şekilde gidemediğini dile getirerek, terörle uğraş sebebiyle bugün huzurun organizasyon edildiğini belirtti.

“Yıldırı örgütü 40 değil 400 yıl geçse amacına ulaşamayacak”

Kentte gazetecilik eden Diya Yarayan (56) Siirt’in yıldırı saldırılarıyla anılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Yıldırı örgütünün hiçbir ant amacına ulaşamayacağını belirten Hadim, “Siirt terörden çokça çekti amma bugün çokça şükür dirlik, refah içinde yaşıyoruz. Siirt teessürat çekti ama tek ahit yılmadı. Makro devletimizin sıcaklığını gelişigüzel devir hissetmekteyiz. Terör örgütü 40 değil 400 yıl üstelik geçse amacına ulaşamayacak.” dedi.

Hadim, terörle mücadelede martir olan güvenlik güçlerine Allah’tan yağmur, gazilere dosdoğru bire bir yaşam diledi.

“Benzeri an önce terörün bitmesini istiyoruz”

Eruhlu vatandaşlardan Yusuf Saika, Eruh’un terörle anılmasını istemediklerini anlatım etti.

İlçeye endişeyle gelenlerin feryat figan gittiğini dile getiren Sebep, hamam ve domuzuna ayrımsız kaymakamlık olan Eruh’ta halkın de misafirperver olduğunu vurguladı.

Sebep, ilçede ve kentte daha çok herkesin huzurla yaşadığına belen ederek, terörle mücadelede martir veren aynı ailenin mensubu namına iri acılar yaşadıklarını söyledi.

“Cenabıhak kimseye göstermesin. Bunu diri agâh. Bir an ilk bu terörün bitmesini istiyoruz.” diyen Sebep, terörün bitme noktasına gelmesiyle ilçede yatırımların arttığını belirtti.

“Eskimemiş nesle gür şeyler bırakmak istiyoruz”

Cidal Özer bile 15 Ağustos 1984’te yıldırı örgütü PKK’nın evvel saldırını gerçekleştirdiği Eruh’ta aradan güzeşte 38 yılda haddinden fazla sayıda şehit verdiklerini söyledi.

İlçenin imdi terör saldırılarıyla hatırlanmak istemediğine işaret eden Özer, şöyle dedi:

“Bakir nesle Eruh’un hangi büyüklüğünde geliştiğini, güzelleştiğini tercüman olmak istiyoruz. Eskimemiş nesle dolgunca şeyler tezyit etmek istiyoruz. Mukaddema birçok bastırık yaşadık. Eruh’umuz eskisi kabilinden değil, bir nice yatırım oldu. Altyapı, ulaşım, sağlık ve bir nice alanda Eruh’umuz çokça gelişti. Daha önceki yol yapmaya başlayan şirketler tıpkısı hafta sonraları kaçıyorlardı ama demincek ilçemizde harıldamak isteyen vatandaşlar, şirketler gelip çalışıyor.”

Özer, bölgede huzurun sağlanmasında emeği sabık herkese teşekkürname etti.



Share: