Ampute Milli Takım, Acun Şampiyonası öncesinde Erzurum’da kampa girdi

Ampute Milli Futbol Takımı Ustalık Direktörü Osman Derk Etmek, “Müzemizde az olan Acun Şampiyonluğunu almak üzere hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Türkiye Ampute Milli Ayak Topu Takımı, Türkiye’nin ocak sahipliği yapacağı 2022 Acun Kupası hazırlıkları üzere Erzurum Faziletkâr İrtifa Dinlenme Kampı Merkezi’nde kampa girdi. 17 Ağustos’tan itibaren maharet yönetmen Osman Çakozlamak nezaretinde enerji ve oksijen depolayan millileri; Toyluk ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Spor Büro Müdürü Ahmet Çelebi, Büyükşehir Şehremaneti Erzurumspor Ustalık Sorumlusu Yenmiş Bilazer, kaptan Mustafa Yumlu ve Yakutiye Cahillik Merkezi Gönüllüleri musahabe etti. Ustalık yönetmen Fehmetmek’a çiçek veren gönüllüler, milli takıma Acun Şampiyonası’nda sükse diledi.

Türkiye’nin karı sahipliği yapacağı Dünya Şampiyonası’na hazırlık için henüz önceki 5 kamp yaptıklarını belirten Ampute Milli Ayak Topu Takımı Ustalık Direktörü Osman Çıkarmak, Erzurum’a erke ve müvellidülhumuza depolamaya geldiklerini söyledi. Takımın fiziksel devamlılığı açısından Erzurum kampının koca olduğunu rapor fail Görmek, “Ağustos’un 17’sinde kampa girdik. Kamp alanı, albeni ve düzlem birlik. Halkımızın takıma desteği çok bereketli. Halkın bize bakışı, görüşü, düşüncesi çok ferah. Zaman gençlerimiz desteğe geldi. 24 mutluluk takımının katılacağı şampiyonada müzemizde kem olan kupayı kabul etmek istiyoruz” şeklinde konuştu. “9 EKİM’DE TÜRK MİLLETİNİ SOKAĞA DÖKECEĞİZ”Acun Şampiyonası hazırlıkların düzenlenen ve programlı yürüdüğünü anlatan Sezmek, şunları söyledi: “Bize inanan, güvenen 85 milyon var. Bunun farkındayız. Rakiplerimizi küçümsemiyoruz amma yandaş desteğiyle, milletin duasıyla bunun beraberinde inançlıyız ama bizim dahi çalışmamız geçişsiz. Planlı, programlı, akıllıcasına çalışıp hayat dolu tıpkı Brezilya, Arjantin, Fransa, İspanya karşısında onlara misafirperverliğimizi gösterip sahada oynanırken tamamı onlara göstermeyerek sonuca gidip, kupayı ahzetmek istiyoruz. Her maçı final maçı olarak düşüneceğiz. Toplamda 7 maç yapacağız. İlk maçımız 30 Eylül’üstelik Fransa’yla. Ahir karşılaşma Liberya daha sonradan Kocaeli’bile Haiti’yle oynayacağız. Grubu şef bitirip, elemede kim gelirse gelsin takıma güveniyoruz, çalışmalara güveniyoruz. Elan evvel yaptığımız maçlardan aldığımız notlarla maç karşılaşma düşünüp 9 Ekim’bile Türk Milletini, 85 milyonu sokağa açığa vurmak boynumuzun borcudur.””ZİRVEYE ÇIKABİLİRSİN, ÖNEMLİ OLAN ZİRVEDE KALICI OLMAKTIR”Henüz önceki Avrupa Şampiyonası’nda takım kaptanı olarak fariza yaptığı, Acun Şampiyonası’nda ise teknik yönetmen adına fariza yapacağını hatırlatan Osman Intikal Etmek, kaptanlığın hocalıktan daha yalın kat olduğunu söyledi. Fehmetmek, “Kaptanlık elan kolaydı. Öğretmen olunca özellikle üstelik ay-açıkça milli takıma sarıklı olduktan sonradan külfet ve zihin çokça ayrımlı. 2014 yılında bando kaptanı olarak tıpkı tamlık söylemiştim; ‘Zirveye çıkabilirsin, mehabetli olan zirvede kalıcı olmaktır. Zirvede rüzgar sert eser’ Biz çıtayı çokça yükselttik. Orada dinmek amacıyla biraz henüz işimiz el” ifadelerini kullandı.ÖMER GÜLERYÜZ: HEDEFİMİZ DÜNYA KUPASINI KALDIRMAK

Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımı’nın gol kralı Ömer Güleryüz, Erzurum’üstelik oksijen depoladıklarını ve kondisyonlarını artırdıklarını söyledi. 2 Avrupa Şampiyonluğunun yanında Acun 2 ve 3’üncülüğü aldıklarını belirten Güleryüz, “Hedefimiz Dünya Kupası’nı iletilmek. O kupayı buradan kovmak istemiyoruz. Geçtiğimiz yıl yapılan Avrupa Şampiyonası’nda 11 numaralı formayı giyiyordum. 11 golle gol kralı oldum. Bu yıl dahi hocaya tıpkısı espri yaptım. Bu sene 15 numaralı formayı giyiyorum, belki 15 gol atarım. Baht, baht. Ama önceliğimiz kupa, yanı sıra de bireysel ödüller gelirse çok henüz gür peki” diye niteleyerek konuştu.



Share: