İş dünyasının yara kaybı

ÜÇGE Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Gökçin Aras hayatını kaybetti. İş adamının cenazesi cuma haset Bursa Organize Sanayi Bölgesi Camii’nde kılınacak gün ortası namazını müteakip, Nilüfer Fethiye Kabristanı’na defnedilecek.

Gökçin Aras’ın bedaheten ölümü hem gelişim dünyasını hem dahi sanat camiasını üzüntüye boğdu. ÜÇGE Şirketler Grubu yoluyla yapılan kayıtlı açıklamada, “ÜÇGE Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanımız Gökçin Aras’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Acımız çok balaban. Cenazemiz 19 Ağustos 2022 Cuma Namazı haset Bursa Birleştirme Endüstri Bölgesi Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip, Nilüfer Fethiye Kabristanı’na defnedilecektir. Başımız sağ olsun” denildi.

Gökçin Aras kimdir?

Gökçin Aras, salon ekipmanları ve depo raf sistemleri sektörünün Türkiye’deki önceki ve ilklere imza atan üreticisi, Türkiye perakendesinin 46 almanak sürecine şahitlik eden, gelişiminde önemli rolü olan, sektöre taraf veren ve toptan anlamda acun markalarının cüret duyduğu ayrımsız Türk markası oluşturup iş dünyasının esin aldığı kat sayı hareket insanıdır. Gökçin Aras kurucusu olduğu ÜÇGE kol şirketlerinin Umumi Heyet Başkanı’dır. 2016’dan bu yana GPD (Besin Perakendecileri Derneği) Yönetim Kurulu üyesidir.

Gökçin Aras, 1954 yılında Ardahan Göle’üstelik doğdu. Karye Enstitüsü mezunu benzeri hoca olan babasının tayini zımnında 1967’de ailesi ile alay malay Bursa’ya yerleşti. 13 yaşından itibaren Bursa’da yaşamaya başlayan Gökçin Aras, ortaokul ve ortaöğretim öğrenimini Bursa’da tamamladı. Bursa Terbiye Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Eğitimine munzam kendisine Ankara Ülfet Fakültesi’nde tahsil gördü. 1976’da Bursa’da basit ayrımsız sergen atölyesi ile başladığı perişan yolculuğunda, ÜÇGE markası ile 46. yılını tamamladı.

Gökçin ARAS liyakatli iş kadını kimliğiyle, TUGİAD, GESİAD ve KESİAD’ın birlikte türlü sivil topluluk örgütlerinin yapılanmasında çalışkan görevler aldı. Sporu çokça seven Aras, birinci ligde meydan düzlük spor kulüplerinde riyaset ve ikinci riyaset görevlerinde bulundu.

Sarıklı bire bir aileden gelen ve eğitime nazik ehemmiyet veren Gökçin Aras, ‘Çocuklarımız, geleceğimizdir’ ilkesiyle yola çıkarak, Ardahan Çobanlı Köyü’nde annesi hesabına Hayriye Aras İlköğretim Okulu’nu ve hoca olan babası Mehmet Aras hesabına Bursa Beşevler’ dahi Öğretmen Mehmet Aras İlköğretim Okulu’nu yaptırdı. Içtimai takı kapsamında spor, kültür, müzakere ve daha takatli çok farklı alanda çocuklarımıza, gençlerimize ve ülkemize ulama temin etmek sunu büyük amaçlarından biri oldu. – BURSA

Share: