İşitme sakat karı futsal takımı, 2025’teki olimpiyatlara erken odaklandı

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) Arsıulusal İlişkilerden Mesul Asbaşkan ve Başkan Vekili Yakup Ümit Kihtir, 2025’te yapılması planlanan İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda avrat futsal takımının altın madalya alması üzere çalıştıklarını söyledi.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde planlı İşitme Engelliler Karı Futsal Türkiye Şampiyonası için kente gelen Kihtir, AA muhabirine, eş futsal branşında kasım ayında Avrupa, arkası sıra Dünya Şampiyonası yapılacağını söyledi.

Seçilen milli topluluk oyuncularıyla liyakatli amal yapacaklarına inandıklarını tamlayan Kihtir, “Hep gelişigüzel olimpiyata hazırlanacağız. Avrat futsal takımımız Samsun’da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda beşinci olmuştu. Üç almanak planımız var. Hedefimiz değerli madalya. Avrupa ve acun şampiyonaları bizim için benzeri adım değil. Bizim için muhteşem olan olimpiyat şampiyonluğu.” dedi.

Kihtir, Türkiye’da 3 milyona mümasil sem mânialı bireyin olduğuna bel ederek, şunları kaydetti:

“Bu sayıya rağmen lisanslı sporcu sayımızdaki farklılığı çözmeye çalışıyoruz. Ailelerin çoğunun bu konularla ilgilendiren haberleri olmuyor. Aileler, çocuklarının spora katkı sağlayabileceğini bilmiyorlar. Matbuat yoluyla evlerde küsurat engelli kardeşlerimizi içimize almalıyız. Medyadan görürlerse aileler bize varidat çünkü uygun herkese ulaşamayız. Toyluk ve Spor İl Müdürlükleri, sem özürlü bireylere lazım yolu gösterecektir. Muvaffakiyet üzere hepimiz kuma olmalıyız. Doğru sema engelli can olanlar, lütfen el müdürlüklerine başvursun. İl müdürlüklerinde rastgele soy desteği göreceğinize inanıyoruz.”

Bülent Ersöz: “İşitme sakat can evde kalsın istemiyoruz”

TİESF Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Ersöz bile federasyon bünyesinde herkesin yapabileceği ve yaş sınırlaması sıfır birçok dal olduğunu dile getirdi.

İşitme özürlü bütün bireylerin spor yapması gerektiğinin altını çizen Ersöz, “İşitme mânialı herkesi kucaklayıp kendi yeteneklerine makul spor dalını seçmeleri için mesai başlattık. Mesai az buçuk antlaşma algı. Okullar açıldıktan sonra ilgili çekicilik ve kat müdürlerimiz ile sivil sosyete kuruluşlarıyla say yapacağız. İşitme mânialı birey evde kalsın istemiyoruz. Toplumsal hayatın içre olsun, spor yapsınlar ve insanlarla diyaloglarını artırmaya çalışsınlar.” diyerek konuştu.



Share: