Kayapınar Belediyesi vasıtasıyla 213 kişiye evde hizmet hizmeti

Diyarbakır’da Kayapınar Belediyesi’ne sınırlanmış Evde Bakım Birimi ekipleri, kendi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan bakıma kadın, nemli, mânialı ve marazlı vatandaşların hayat kalitesini arttırabilmek üzere evde hizmet hizmeti veriyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya bakarak, toplamda 213 vatandaşın çalışkan namına yararlandığı hizmet 7 afiyet teknikeri ve 7 katışıksızlık personeli eliyle verilmektedir. İlçe sınırları içerisinde yardıma eksikli, bekâr bırakılan ve zat ihtiyaçlarını biricik başına karşılayamayan yaşlı vatandaşlara müteveccih hizmetleri bitmeme ediyor. Yardıma muhtaç vatandaşların sağlık ve ocak temizliği kadar ihtiyaçlarını gideren bakım çerçevesinde pansuman, sonda, sili hizmet, ruh bilimsel müşavirlik hizmeti, çamaşır yıkama ve kurutma ile güzellik salonu hizmetleri veriliyor.

Kayapınar’ın yaşanabilir, zinde ve ulaşılabilir bire bir kent olması amacıyla kısık çalışma harcadıklarını anlatan Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Arif Karaman, mıhlı can olmadan, sağlıklı topluluk olamaz değerlendirmesinde bulundu. Karaman “Kayapınar’ı mıhlı benzeri şehir haline yayımlamak ve vatandaşlarımıza elan birinci sınıf bire bir hizmet verebilmek namına bilcümle sorunların çözümü üzere çalışıyoruz. Evde bakım birimimiz ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza evlerinde bakım veriyoruz. İlçemizde hareketli cümle bireyleri ithaf etmek bizim en önemli görevimiz. 158 kişiye temizlik, 42 kişiye sonda ve 13 kişiye de pansuman hizmeti veriyoruz” dedi. – DİYARBAKIR

Share: