Keles’te iki mahalle suya kavuştu

Keles’te iki mahalle suya kavuştu

BURSA Bursa’nın Keles ilçesine merbut Akçapınar ve Haydar mahallelerine yapılan su deposu ve irsaliye hatlarıyla, iki mahalle içme suyuna kavuştu.

Yıllardır içme suyunda vahim sıkıntılar zihayat Akçapınar ve Haydar mahallelerine BUSKİ’den güzel çözüm geldi. Yıllardır akarsu ihtiyacını tankerle karşılanan iki mahalle, selis içmece suyu ile buluştu. Akçapınar Mahallesi İçmesuyu Deposu’na incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Keles Haydar Mahallesi içmece suyu antrepo ve akıtma hatları, tasfiye tesisleri, içme suyu, kanalizasyon ve baran suyu hatları, dip kuyu sondajları ve su depolarıyla Bursa’nın etkili bire bir altyapıya kavuşması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rustik mahallelerimizde üstelik hayat kalitesini yükseltiyoruz. Önemli planımız doğrultusunda 17 ilçeyi havi yatırımlarla hizmetlerimizi bütün vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.

BUSKİ’den doğru hal

Daha ilk Geynik, Ericek, Mazlumlar ve Osmanlar mahalleleri ile Büyükorhan’ın Piribeyler Mahallesi’nde üstelik aynı projelerle içme suyuna kavuştuğunu tamlayan Aktaş, “Tıpkı şekilde içme suyu ihtiyacını tankerlerle taşıyarak karşılayan Haydar Mahallemizin bile su sorununu çözdük. BUSKİ ekiplerimiz bu sorunun çözümü üzere ağır sıklet mesai harcadı. Ekiplerimiz, mahalleye 5 kilometre uzaklıktaki Akçapınar Mahallesi’nde yapılacak derin kuyu sondajı ile sorunun çözülebileceğini tespit etti. Akçapınar’bile araştırı önceden hem Akçapınar’a hem dahi Haydar Mahallesi’ne su depoları nesir edildi. İki mahalle arasındaki 5 kilometrelik içmece suyu hattı imalatının da tamamlanmasının arkası sıra seçkin iki mahalle da kıvrak ve metin içmece suyuna kavuşmuş oldu” dedi.

Share: