“Kilit uç” Kırıkkale’de çetin tonajlı araçlara müteveccih denetimler artırıldı

Ulaşımda 43 ilin bağlantı noktasında kayran düzlük ve “kilit gaga” adına bildik Kırıkkale’bile, alçak tonajlı tır, kamyon ve eğreti otobüslerine yönelik denetimler artırıldı.

Bölge Gidiş Geliş Fal Bölüm Müdürlüğü ekipleri, hafta sonu Gaziantep ve Mardin’birlikte yaşanan trafik kazalarının arkası sıra Kırıkkale- Ankara kara yolu hızlı şimendifer köprüsü altındaki uygulama noktasında denetime bağımlı araçları biricik tek durdurdu.

Araçların rutin uzluk, tetkik ve sigorta kontrollerini işleyen ekipler, tonaj ve evrakları, lastiklerin durumunu, bazı taşıtların cevaz belgelerini, takograf çıktılarından çabukluk ve yararlanma süreleri ile takografa ayrımlı cihazlar takılıp takılmadığını denetledi.

Ekipler, denetimler sırasında yordam limitini aşan 2 tır ile tıpkı yakıt tankeri sürücüsüne, reflektörü yoksuz tır sürücüsüne ve güvenlik kemerini arkadan taktığı ve cuşuhuruş tüpü bulundurmadığı belirleme edilen kamyon sürücüsüne yönetsel nakdî ceza uyguladı.

Tır sürücüsü Volkan Yılmayan, gazetecilere, bati tonajlı komütatör sürücüleri olarak iyi şeritten gittiklerini belirterek, eskimemiş araçların eskilerine bakarak henüz konforlu ve bayındır olduğunu söyledi.

Eski araçların aksaklık konusunda biraz elan sıkıntılı olduğunu anlatan Yılmaz, “Bakımları yapılmazsa aksaklık çıkartabiliyor ve kazalara faktör olabiliyor. Ilçe yerlerinde bile ekipler doğrusu lazım önlemleri alıyor fakat bazı bazı derya olabiliyor. Vatandaşlar kendisine da kaymakamlık yerinde kükremek yapmaya gerek yok. Bu bazen iri komütatör kullanan sürücüler için baskı oluyor. Biz dahi hız sınırlarına ilgi ediyoruz. Yoksa kazalara sebebiyet verilebiliyor ve cezalar kaçınılmaz oluyor.” diyerek konuştu.

Yolcu otobüsü sürücüsü Ramazan Özgörke birlikte denetimlerin artırılmasının pir olduğunu dile getirdi.

Şoförlerin bile çok elan dikkatli olması gerektiğine dikkati çekici Özgörke, “Kazalara illet olmamak amacıyla elimizden geleni yapmamız geçişsiz. Polis memurları tamamıyla yollarda ve denetimlerini gerçekleştiriyor. Cevvaliyet sınırına kesinlikle uyuyoruz. Filhakika uyulmadığı takdirde hakeza kazalar meydana geliyor.” dedi.



Share: