KKTC Cumhur Reisi Tatar’dan Kıbrıs Küçük Asya kesimine PKK tepkisi Açıklaması

Yıldız Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhur Reisi Ersin Tatar, yıldırı örgütü mensuplarının, Güney Kıbrıs Küçük Asya Yönetimi’ndeki (GKRY) Trodos’ta PKK propagandası yapmasına aksülamel göstererek, “GKRY’yi bu vesileyle lehçe tansiyonu yükseltmekten eksantrik hiçbir amaca hizmet etmeyen, terörizmi belirsiz ayrımsız ‘savaş aracı’ adına konumlandıran bu yaklaşımından bir dakika önce vazgeçmeye nida ediyorum.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tatar, yaptığı yazılmış açıklamada, ana vatan Türkiye’nin çöz asayiş konusunda, yıllardır basık terör örgütlerine müteveccih yürüttüğü yiğitçe mücadelenin seçme güzeşte dönme çok elan büyük başarılarla sonuçlanacağına olan inancını yineledi.

PKK’nın siyasal kolu olan PYD’ye GKRY vasıtasıyla familya ayında temsilcilik açma izni verilmesiyle GKRY-PKK ilişkilerinin gine gündeme geldiğine, bunun devlet ve toprak güvenliğiyle ilgilendiren barındırdığı risklere belen fail Tatar, şunları kaydetti:

“Gelişigüzel güzeşte aktarılma Güney Kıbrıs’ta artarak devam fail bölücü yıldırı örgütü faaliyetlerinin en son örneği, geçmiş yaşanmış. GKRY’deki bölen terör örgütü yanlılarının birleştirme olduğu GKRY Kürt Halk Meclisi üyesi 50 yabanlık aynı grubun, PKK’nın gerçekleştirdiği ilk eylemi sembolize fail ve her sene kutlanan ’15 Ağustos sanki Basübadelmevt Bayramı’nı tebrik etmek üzere Trodos’daki piknik alanında tıpkı aktiflik düzenlediği öğrenilmiştir.

Piknik alanında terör örgütü sergerde Abdullah Öcalan ve Mahsum Korkmaz’ın resimleriyle PKK, HPG, YPG ve YPJ bayrakları açılmıştır. GKRY’yi bu vesileyle lehçe tansiyonu yükseltmekten başka tek amaca bakım etmeyen, terörizmi belirsiz bir ‘savaş aracı’ namına konumlandıran bu yaklaşımından tıpkı zaman ilk vazgeçmeye nida ediyorum.”

“Ebediyete kavrama eden şehidimize yağmur diliyorum”

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, TSK’ya ilişkin tıpkı kaynak bölgesinde arama tarama faaliyeti sırasında yaralanarak hastaneye irsal edilen Piyon Kontratlı Leşker Atakan Çakır’ın yapılan kül müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu tamlayan Tatar, martir Çakır’ın dağ haberinin, Lefke ve Osmaniye’de mevcut ailesine, askeri erkan ve özge yetkililerce verildiğini aktardı.

Tatar, “Ebediyete zeki eden şehidimize Şanlı Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına çıdam ve başsağlığı diliyorum.” ifadesini kullandı.

Share: