Martir oğlu için seçme ay aldığı maaşla çocuklara şekerleme alıyor

Oğlunun martir olmasının ardından herhangi bir ay aldığı maaşla çocuklara şekerleme kayran Halime Güreşçi, Bozüyük’te cümle tarafından ‘Şeker Nine’ adına anılıyor.

1986 yılında yurtsal görevini yaparken Şırnak’ta terör örgütü tarafından pusuya düşürülerek martir edilen Kurnaz Ekrem Güreşçi’ın annesi Halime Güreşçi, rastgele kamer aldığı maaşı ile çocuklara şekerleme alarak oğlu üzere yarayışlı işliyor. Bilecik’in Bozüyük ilçesinde eşi Mustafa Güreşçi ile birlikte canlı Halime Pehlivan, senelerce bitmeme ettirdiği bu davranışla ilçe halkı vasıtasıyla ‘Şeker Hastalığı Nine’ namına tanınıyor.

Ilbay Kızılkaya’dan Şeker Nine’ye konuşma

Şehit Güreşçi’ın yıl-i devriyesinde Bozüyük’te hayat dolu annesi Halime Güreşçi ve ağabeyi Mustafa Pehlivan’ı müzakere eden Ilbay Kızılkaya, ailenin hatırlarını sordu. Temel Halime Güreşçi’a sarılarak teselli eden ve oğlunu şehadetinin yıl-i devriyesini rahmetle anan Ilbay Kızılkaya, “Şehitlerimiz bizlerin arz lahut değerleridir. Onların bizlere emaneti olan aileleri da tamamen başımızın tacıdırlar. Tığ gelişigüzel antlaşma şehit ailelerimizin yanındayız gelişigüzel fırsatta tıpkısı araya geliyoruz. Şehitlerimizin fedakarlıkları ve cesaretleri yardımıyla bu mukaddes toprakların bizlere yurt olduğunun bilincindeyiz” diye niteleyerek tıpkısı posta henüz tamlık şehitleri rahmetle, gazileri şükranla andı.

Şehit oğlundan muhit aldığı maaşla seçme kamer şekerleme düzlük ve bunları dağıttığı amacıyla Bozüyük’te bütün yoluyla ‘Şeker Hastalığı Nine’ yerine anıldığını anlatan Halime Pehlivan, ziyaretten yağlık duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ilbay Kızılkaya’ya teşekkür etti.

Ziyaretin böylelikle yekpare şehitlerin yerine dua edildi. – BİLECİK

Share: