Merhamet alınma ameliyatı oldu, hayatı kabusa döndü

Merhamet alınma ameliyatı oldu, hayatı kabusa döndü

Rahim alınma ameliyatından sonra gereklilik kaçıran eş, insan içine çıkamaz oldu

DİYARBAKIR – Diyarbakır’bile ateş parçası Safiye K., rahim alınma ameliyatından aylar sonraları gereklilik kaçırmayla hayatı kabusa döndü. Misafirliğe ve uzak yerlere gitmeyip koca içine çıkmayan marazlı, tedaviyle alay malay sağlığına kavuştu.

Diyarbakır’birlikte güçlü 46 yaşındaki Safiye K., ince yıllar acıma kanaması yaşadı. Başvurduğu hastanede tedavi olan Safiye K., acıma alınma operasyonu geçirdi. 7 kamer önceki faaliyetler olan sayrı, tedavinin üçüncü haftasında lüzum kaçırmaya başlayarak hayatı kabusa döndü. Gittiği biraz hekimde ve aldığı tedavilerden sonuç alamayan Safiye K., misafirliğe ve detaylı mesafeli yerlere gitmemesinin birlikte uykusuz kalarak ruh bilimsel sav yaşadı. İlaç tedavileri da çevre kalınca Safiye K., Sökel, Diyarbakır’üstelik Memorial Hastanesinde memur Bevliye Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Fatih Kılınç’a başvurdu. Burada yapılan tetkikler ve 5 saat süren mecbur ameliyatla sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Uzun yıllar rahim kanaması olduğunu tabir fail Safiye K., operasyon olduktan sonra bu yol lüzum kaçırması olduğunu söyledi. Doktora birkaç nöbet gittiğinde derman ve iğne tedavisi uygulamasına rağmen lüzum kaçırmanın durmadığını aktaran Safiye K., “Daim bez kullanıyordum, huzursuz oluyordum. Uykum gelmiyordu bu yüzden hap kullandım. Onlarda külfet etmedi. Misafirliğe, uzak yerlere gitmiyordum. Şu zaman çok iyiyim” dedi.

Bevliye uzmanı Doç. Dr. Muhammet Fatih Kılınç, 46 yaşındaki eş hastalanmış kendilerine kestirmece 2 kamer ilk başvurduğunu kaydetti. Hastanın sürekli hacet kaçırma nedeniyle hastaneye başvurduğunu aktaran Dr. Kılınç, “Marazlı kestirmece 7 kamer evvel sınırlı adına acıma alınması ameliyatı ergin. Hasta hastalığından kestirmece 3 hafta sonraları hacet kaçırmaya başlamış. İdrar kaçırmayla zat doktoruna başvurduğunda hacet kaçırmanın enfeksiyona mecbur olduğunu düşünüyormuş. Bu hastalanmış hala idrar kaçırmaya devam edince doktorun değerlendirmesiyle bire bir bevliye uzmanına görünmesini istemiş. Yapılan muayenede evvel ameliyatında lüzum kesesinde ayrımsız hapishane açıldığı saplanmış. Bu idrar kesesinde elik açıldıktan bilahare tutkun hiçbir ahit hacet yapamamaya başlamış ve sürekli lüzum kaçırmayla alay malay çaput kullanmaya başlamış. Bu dahi ruhsal ve hastanın fiziki şikayetlerine hastalık ergin” diye niteleyerek konuştu.

“İdrar kesesinde kestirmece 2 santimlik aynı hapishane (akarca)üstü saptadık”

Rahatsız toplumsal kendisine hariç çıkamaya ve misafirliğe gidememeye başladığını kaydeden Dr. Kılınç, “Etrafına ızdırap alamet yaymaya başlamış. Bize geldiğinde hastaya yaptığımız tetkiklerde hacet kesesinde tahminî 2 santimlik tıpkı mapus (kaplıca) saptadık. Hastaya işler olmasını gerektiğini söyledik. Tutkun kabul ettikten sonradan yaptığımız tahliller sonucunda ameliyata aldık. Kapalı yolla bu hastanın gereklilik kesesiyle karı yolları arasında ayrımsız tünel (vezikovajinal akarca) saptadık. Bunları sınırlı yolla hem gereklilik kesesini, hem vajen duvarını deliliğin olduğu yeri benzeri birinden ayırarak iki tarafı onarıp araya ayrımsız iç dokusu koyarak sağlam bire bir şekilde deliğini bir elan tekrarlamaması amacıyla tıpkı ameliyat gerçekleştirdik. Bu özellikli ve tahminî 5 saat süren tıpkısı operasyondu. Imtihan ettiğimizde deliğin kapandığını, gelişigüzel ne ayrımsız sıklet olmadığını gördükten sonradan ameliyatı tamamladık. Hastamız kontrolle geldi ve tek sorumluluk namevcut. Haddinden Fazla mutlu, bizde mutluyuz. Bu asıl hadise çok sık olmamakla alay malay sınırlanmış avrat yolları ameliyatlarından bilahare ortaya çıkıyor. Diyarbakır çevresinde bulunmaz yapılan ameliyatlar” şeklinde konuştu.



Share: