Finlandiya Başbakanı Marin’in maden testi aksi artık

Geçtiğimiz günlerde arkadaşlarıyla ezgi söyleyip raks ettiği görüntülerin ortaya çıkmasının ardından maden testi yaptıran Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in test sonucunun menfi çıktığı bildirildi.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, arkadaşlarıyla partide tarz söyleyip dans ettiği görüntülerin ortaya çıkmasının ardından tenkit oklarının hedefi ergin, çap milletvekillerinin uyuşturucu testinden geçmesi yönündeki baskıların arkası sıra endişeleri kaldırmak üzere 19 Ağustos’ta mızrap testi yaptırmıştı.

Hükümet vasıtasıyla yapılan açıklamada, 36 yaşındaki Marin’in maden testinin menfi çıktığı ifade edilerek, tek eroin maddeye rastlanmadığı aktarıldı. Marin, imtihan masraflarını ise öz karşıladı.

Marin’in Özel Müşavir Iida Vallin basına verdiği demeçte, Marin’in hacet örneğinin kokain, amfetamin, yaman ve opioidler üzere test edildiğini anlatım etti.

Geçtiğimiz yıl geceleyin kulübüne gittiği amacıyla halktan özür dilemişti

Marin, geçtiğimiz yıl meyan ayında Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto’nun Covid-19 testinin fazlalık çıktığı çevrim hükûmet merkezi Helsinki’de sabaha kadar arkadaşlarıyla aynı tün kulübünde eğlenmesi birçok yurttaş aracılığıyla tepkiyle karşılanmasının peşi sıra halktan özür dilemişti.

Finlandiya Dışişleri Bakanlığı, 4 Aralık’ta domestik saatle 22.30’da Haavisto’nun Covid-19’a yakalandığını duyurmuş, Bakan Haavisto ile irtibat halinde olan mecmu kerem çalışanlarına bodur mesajla vukuf verildiğini aktarmıştı. Başvekil Marin ise, Bakanlık aracılığıyla atılmış mesajı tıpkı ahit sonra gördüğünü ve akşam kulübüne gittiği için hükümet yetkililerinin kullandığı telefonu değil, kişisel telefonunu yanına aldığını aktarmıştı.

Bir sosyal medya kullanıcı ise duruma, “Ülkenin başbakanının cep telefonu yanı sıra yoktu ve ulaşılamıyor. Savaş çıkarsa ve Sanna bardaysa Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kullanarak tepki göstermişti.

“Dünyanın genişlik çalımlı başbakanı”

Finlandiya parlamentosuna 2015 yılında 29 yaşındayken giren Marin, 2019’da daha 34 yaşında başbakan reşit ve dünyanın sunma zinde başbakanı unvanını almıştı. Bu ayın başlarında ise, Alman bilim kuruluşu Bild, Marin’i “dünyanın genişlik afralı tafralı başbakanı” adına nitelendirmişti. – HELSİNKİ

Share: