Nazır Varank: “Yeni asgari ecir, 20 almanak iktidarımızın sunu yüksek dolar ark”

Nazır Varank: “Yıpranmamış minimal ücret, 20 almanak iktidarımızın sunma erdemli dolar zayıf”

DENİZLİ – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 8 bin 506 teklik, dolar cılız anlamında 20 almanak iktidarımızda arz erdemli dolar zayıf olan asgari ecir” dedi.

Denizli Tecim Odası’nın iştiraki olan Denizli AKARSU İş Geliştirme Merkezi bünyesinde kurulan Denizli Beceri Dokuma Merkezinin açılışını gerçekleştiren Vekil Varank, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan yoluyla açıklayan yıpranmamış minimal ücreti değerlendirdi.

Asgari ücretteki artışla gelişigüzel gelişim verene sağlanan katkıda da artım yapıldığına belen eden Vekil Varank, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımız zaman minimum ücret rakamını 8 bin 506 teklik olarak açıkladı. Hani bazı ekonomiciler var; hoppadak dolar kuruyla hesaplayıp ekonomici olduklarını zannediyorlar. İşte 8 bin 506 liralık, dolar kuru anlamında 20 yıllık iktidarımızda yer erdemli dolar sıska olan asgari ecir. Bu bile çalışanlarımıza kıvrak uğurlu olsun. İş dünyamızı ilgili boyutuyla 100 lira olan minimum ücret katkısını 250 liraya çıkarttık. Orada bile işverenlerimizin elini biraz daha rahatlatmayı istiyoruz.

Share: