Ordu Şehir Hastanesi yüzdelik 50 tamamlandı

Kalabalık Kent Hastanesi yüzde 50 tamamlandı

ORDU Cıvıl Cıvıl’dahi yapımı devam eden 900 yataklı vagon şehir hastanesinin sert inşaatı yüzde 50 tamamlandı.

Kalaba Üniversitesi eliyle düzlük tahsis edilen, imal aşamasına 2021 yılının Mart ayında başlanan 900 yataklı site hastanesinde çalışmalar tekmil hızıyla devam ediyor. Yer yolu kenarında, Kargaşa Üniversitesi yerleşkesi içerisinde kayran düz hastanesinin toplamda 2 sene gibi bir sürede tamamlanması hedefleniyor. Kentin ana ihtiyaçlarından birisi olan site hastanesinin tamamlanması ile yıllardır muhtemel hastane sorunu dahi çözüme kavuşacak.

Kargaşa Kent Hastanesi’ne 8 ayrımlı noktadan erişim sağlanacak

Ordu Büyükşehir Belediyesi Selen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin üstelik erişim amacıyla icraat gerçekleştirdiği alanda hastaneye muvasala sıkıntısı yaşanmaması üzere önce kendisine Cıvıl Cıvıl- Giresun karayolundan kısaca 2 kilometrelik bağlantı yolu açmada çalışmalar tamamlandı. Farklı noktalardan birlikte erişim imkanlarının kolaylaştırılması yerine ekiplerin alanda çalışmaları bitmeme ediyor. Tüm bu çalışmalar bittiğinde ise şehir hastanesine 8 değişik noktadan erişim imkanı olacak.

“Kasaba iller üzere üstelik iyi oldu”

Cemal Erkek isimli yurttaş, Kalabalık’üstelik degaje yetenekli bire bir hastaneye yıllardır ihtiyaç olduğunu belirterek, “Tığ hastanenin tamamlanmasına seviniriz. Bize hizmet verenlerin başımızın üstünde yeri var. Bu hastaneye haddinden fazla gerekseme vardı, yapanlardan Allah razı olsun” dedi.

“Kargaşa amacıyla büyük bire bir ihtiyaçtı”

Kalabalık Şehir Hastanesi’nin nahiye amacıyla çok yarayışlı olacağını düşündüklerini söyleyen Ali Fuat Karaman isimli yurttaş, “Bence haddinden fazla nazik aynı ihtiyaçtı. Böyle tıpkısı hastanenin şehrimize kazandırıldığı için memnunuz. Gayrı hastanelerin yükü büyük oranda kalkacak, farklı iller birlikte faydalanacak. Her taraftan kurgu ile ulaşılabilecek tıpkısı konumda olduğu için insanlar güçlük çekmeyecekler. Yapanlardan Cenabıhak razı oldun” şeklinde konuştu.

Share: