Ordu’da helikopter ile gidiş geliş denetimi

Kargaşa’da güllabi ve güven birimleri kolektif helikopter ile gidiş geliş denetimi gerçekleştirdi.

Ordu İl Bitirmiş Komutanlığı ile Cıvıl Cıvıl İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kalaba- Giresun mehabet kıran karayolu ve Altınordu-Ulubey karayolu üzerinde trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması, sürücülerde algılanan yakalanma riski duygusunun daim ve arka düzeyde tutulabilmesi için helikopter ile açıktan gidiş geliş denetimi yapıldı.

Yapılan denetimlerde esen şeritte veya bankette çirkin durumda muntazır, uygunsuz abdestbozan kullanan, bunaltıcı abdestbozan değiştiren, falsolu sollama ve yakın izlem fail, karayolu üstünde zorunlu haller dışında tevakkuf ve park fail kurgu sürücüleri kontrol noktalarında işyar gidiş geliş jandarması timleri ve gidiş geliş polisi ekiplerine bildirildi. Uygulama noktalarında durdurulan sürücülere, çabukluk kurallarına uyulması, itimat kemeri takılmasının önemi, durum halinde cep telefonu kullanmanın sakıncaları ile genel trafik kuralları için gerekli uyarılar ve bilgilendirmeler yapıldı.

Ordu İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada trafik güvenliğinin sağlanmasına müteveccih helikopter ve dron ile açıktan yapılan gidiş geliş denetimlerine önümüzdeki dönemde bile bitmeme edileceği belirtildi. – CIVIL CIVIL

Share: