Soylu Erki tatilin bakir adresi İstanbul ve çevresindeki oteller oldu

Enuygun.com’un serencam 3 ay verilerine bakarak İstanbul’birlikte Prens Adaları, Ağva ve Mercanköşk ilçeleriyle şehrin çevresindeki Bolu, Yalova, Edirne ve Sapanca rotalarına rica değme geçen dönme artış gösteriyor.

Enuygun’dan yapılan açıklamaya bakarak, yaz mevsimiyle alay malay güney kıyılarındaki dinlence beldelerine kâm arttı. söz konusu artış sebebiyle İstanbul ve çevresindeki konaklama yerlerine talebin azalacağı öngörülüyordu.

Bu yaz resmi tatillerin hafta içine balya gelmesi bir nice kişiyi Merzengûş, Ağva, İstanbul Adaları, Bolu, Yalova, Edirne ve Sapanca gibi İstanbul ortamında ve çevresinde konumlanmış destinasyonlarda tatil yapmaya yöneltti. Gezi Sitesi Enuygun’un verilerine bakarak sonuç 3 ayda İstanbul’a andıran oteller özelindeki aramalar ortalama yüzdelik 20 oranında arttı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enuygun Otel Servisleri Müdürü Kahraman Pay, Enuygun.com’un bu rotalar özelindeki verilerine bakarak Merzengûş, Ağva ve Prens Adaları’nın genellikle çiftler eliyle hafta sonu tatilleri amacıyla tercih edilirken Sapanca, Yalova, Edirne ve Bolu kabil İstanbul çevresindeki destinasyonların ise kalabalık aileler tarafından azami 5 günlük tatiller amacıyla tercih edildiğine dikkati çekti.

Rota bazında artışlara bakıldığında özellikle Prens Adaları’nın sıklıkla tercih edildiğini aktaran Kayar, “Bu bize acun ekin başkenti İstanbul’umuzun tarihi ve kültürel zenginliği dışında saf güzellikleriyle da keşfedilmeye başlandığını gösteriyor. Biz ise Enuygun.com olarak bütün bu yolculuk fırsatlarını Türkiye’nin önceki ve biricik seyahat süper uygulaması altında toplamanın ve Türk turizmine derece katmanın yakın gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İstanbul ve çevresindeki otellere talep sonbahara büyüklüğünde artacak”

Pay, İstanbul ve çevresindeki otellere talep artışını değerlendirerek, İstanbul’a talebin yılın rastgele döneminde kısık olduğunu belirtti. Güdük tatiller üzere akla yatkın benzeri dalgalı olmasıyla birlikte şehrin sıklıkla yeğleme edilmesinde 3 ayrımlı faktör olduğuna işaret eden Pay, şunları aktardı:

“Bunlardan ilki şehrin oylumlu bir iş merkezi olması ve mahdut ortamında gelişim seyahati yapması müstelzim çalışanların yollarının İstanbul ile kesişmesi. Benzeri değişik amil şehrin yetişkin ayrımsız kültürel değere ve çok sayıda gezilecek yere eş olması. Mikro dışından ve ülkemizin apayrı şehirlerinden seyahat severlerin İstanbul’u keşfetmek üzere şehre gelmesi, İstanbul’un sıklıkla arzu edilmesini sağlıyor.

Son faktörse İstanbul’bile güçlü kişilerin güdük tatilleri amacıyla şehri evet bile çevresini yeğleme etmesi. Şöyle kim güneyde tatillerini yapmış eşhas site hayatına ufak benzeri ıtlak vermek amacıyla aynı hafta sonu tatili fayrap etmek istediklerinde Ağva’daki huy otellerine, Adalar’daki bahir nezaretli otellere, Yalova’daki termal tesislere evet bile Sapanca’daki bungalovlara gidiyorlar.

Bu gibi vaziyetler İstanbul ve çevresinin yaz sezonunda bile temenni edilmesinin esas nedenleri. Bana sorarsanız İstanbul’a erdemli irade güz ortasına büyüklüğünde artacak ve mevsimsel nedenlerden ötürü bağ bozumu itibarıyla azalacak fakat murat asla bütün yerine bitmeyecek.”

Markadan yapılan açıklamaya göre, Enuygun’un akıbet 3 kamer verilerine göre İstanbul ve çevresindeki otellerde konaklamanın iki can üzere bir tane gecelik ortalama ücreti 435 TL oluyor.

İstanbul ve çevresindeki otellerin averaj ve minimal fiyatlarına bakıldığında bu konaklama birimlerinin güneydeki tesislere bakarak daha akıllıca pahalı olduğu görülüyor. Her bütçeye seslenme eden soylu erki konaklama yerlerinin yanı sıra İstanbul ve çevresindeki yerlerde dinlence yapmanın aynı ayrıksı avantajı ise erişim maliyetlerini azaltıyor olması. Alelhusus güdük tatillerde seyahat severler vesile isticar seçeneklerini değerlendirerek veya özel araçları ile bu destinasyonlara muvasala sağlıyor.

Bu senenin trendi bungalovlar oldu

Enuygun.com’un rota ve sepet tutarı verilerinin beraberinde konaklama yerlerinin özelliklerine dayalı verileri dahi dikkat çekiyor. Verilere göre seyahat severler İstanbul ve çevresindeki bungalov otelleri sıklıkla yeğleme ediyor. Henüz kullanılmamış tıpkısı konaklama konsepti olan bungalov evler, gezi severlere natür ile çöz içe olma fırsatı da veriyor. söz konusu konaklama konseptine talebin faziletli olması sebebiyle bungalov oteller özelinde nitelik ve çeşitliliğin andıran dönemde bundan sonra artması bekleniyor.

Share: