TARIM VE ORMAN BAKANI KİRİŞCİ: ARICILARIN İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI ESASTIR

TARIM ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 47. APIMONDIA Arsıulusal Arıcılık Kongresi’nde konuştu. Icra Vekili Kirişci “Bizim arıcıyı korumadan, arıyı korumamız, çevreyi korumamızda katiyen cins değil. Zira bu arıcılarla ait kendi ülkemizde üstelik, dünyada üstelik yaşadıkları güçlük olduğunu dikkate aldığımızda bu zorlukların mutlak suretle giderilmesi ve arıcı kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması esastır” diye konuştu.

47. APIMONDIA Arsıulusal Arıcık Kongresi 24-28 Ağustos tarihleri beyninde İstanbul Kurultay Merkezi’nde gerçekleşiyor. Kongrenin küşat törenine Ekincilik ve Orman Bakanı Birim Kirişci, Macaristan Ekincilik Bakanı Istvan Nagy ve katışıksız yetiştiricileri katıldı.

“ŞU ANA BÜYÜKLÜĞÜNDE 33 GEMİ UKRAYNA LİMANLARINDAN DEMİR ALDI”

Ekincilik ve Orman Bakanı Ünite Kirişci yapmış olduğu konuşmasında arının hizmet etmek ve disiplinli olmayı desise ettiğini tabir ederek “Dünyanın yeryüzü sakat kongresi diyebileceğimiz ve 124 yılda beri yapılmakta olan bu kongrenin ortaya koyacakları tekrar bire bir hususlar olacaktır diye düşünüyorum. Haddizatında arıları kendimize emsal alarak, dünyada yaşayanlar ve bizim kabilinden üstelik yöneticilerin maksimal özen göstermesi gereken hususlar yekpare üstelik arıların ortaya koyduğu mücahede tarzı ve iş birliğinde yatmaktadır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle hele Rusya ve Ukrayna savaşı sonrasında Ukrayna’nın cemaat olduğu hububatın ülkeden, gerekseme sahibi ülkelere çıkışı konusu aşağılık dünyayı haddinden fazla gerdi. Bu gerginlik 22 Orak Ayı itibariyle yeniden bu güzelce kentte, bu dünyaya öncülük eden medeniyet şehrinde Türkiye, Konfedere Uluslar, Rusya ve Ukrayna’nın bire bir araya geldiği bir dörtlü şahika ile imdi hububat koridoru adı altında aynı imkanı sundu. Şu asil büyüklüğünde 33 sefine Ukrayna’nın limanlarında çipo aldı ve ait ülkelere akilane yola çıktı” dedi.

“ARICIYI KORUMADAN ARIYI KORUMAMIZ GIBI DEĞİL”

Bakan Kirişci “Bizim arıcıyı korumadan, arıyı korumamız, çevreyi korumamızda asla gibi değil. Zira bu arıcılarla ilgilendiren kişi ülkemizde de dünyada bile yaşadıkları zorluklar olduğunu dikkate aldığımızda bu zorlukların özgür suretle giderilmesi ve arıcı kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması esastır. Hükümet yerine birlikte bu konuda elimizden mevrut tamlık gayreti sergilemeye çalışıyoruz. Dünyada Çin’den bilahare iki numarayız. Amma Türkiye gibi tıpkı ülkeye her zaman amacıyla birincilik reva. İnşallah birinci olacağız. Türkiye alelhusus arazi zenginliği bakımından ihtimal dünyada önde olan mutluluk değildir. Amma topluluk olduğu endemik çeşitler birlikte ilkin gelmek üzere bitki çeşitliliği, florası ve faunasıyla dünyanın kıymetli ülkelerinden birisidir. Bizim görevimiz bu varlıklarımıza iptal getirmeden, değme uymazlık vermeden bunları sonuna büyüklüğünde yaşatmak, geliştirmektir diyorum” dedi.



Share: