Taşköprü’de kazanan Yusuf Can Kaptan oldu

– Taşköprü’da kazanan Yusuf Duygusal Yiğit oldu

KOCAELİ – Kocaeli’nin Haliç ilçesinde planlı Taşköprü Semirtilmiş Güreşleri curcuna havasında geçti. 60’ı başpehlivan 500’e andıran güreşçinin dal bağladığı ve afet kırana sabık müsabakalarda kazanan Yusuf Duygusal Efe oldu.

Koy Belediyesi eliyle 48. Değerli Kiraz Festivali çerçevesinde planlı Taşköprü Semiz Güreşleri, Sevindikli Taşköprü Er Meydanı’nda gerçekleştirildi. 60’ı başpehlivan mecmu 500 pehlivanın katıldığı güreşler üzere Türkiye’nin dört bir yanında mevrut vatandaşlar sabahın er saatlerinden itibaren alanı doldurdu. Selamlama sonrasında başpehlivanlar için kura çekimi gerçekleştirildi. Ad Çekme çekimi sonrasında başpehlivanlar ellerinde dev Türk bayrağı ile alanı gezdi. Haliç Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün karı sahipliğinde gerçekleştirilen güreşlere; Eski Başvekil Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ile Saylav İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Haliç Kaymakamı Gürsoy Osman Bilimci, AK Tümen İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Dosdoğru dahi katıldı.

“Başpehlivanlarımız afet kırana uğraş içerisine giriyor”

Kura çekimi sonrasında pehlivanlara başlarılar dileyen Başbuğ Şener Söğüt, “Dede sporumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Güreşlerimiz bin almanak benzeri tarihi olan, geçmişi olan, güzel tıpkısı geleneğe erbap. Bizler birlikte bu geleneği sürdüreceğiz. Bugün 62 başpehlivanımız burada. Binlerce güreşseveler tribünlerde. Mutlu olduk. İlgi de değme sene daha da artıyor. İlgi arttıkça, başpehlivanlarımız dahi kıran kırana savaşım içerisine giriyor” dedi.

Tanju Gemici ve Yusuf Can Kabadayı finale yükseldi

İlk dolaşma itibariyle mücadeleler kıran kırana geçe, Mehabetli Yavuz ve Mustafa Taş sakatlanarak mücadeleleri yarıda bıraktı. Kandıralı Faruk Akkoyun ise çağ kesen savaş sonrasında İsmail Balaban’ı devirmeyi başardı. Akşam saatlerine kadar bitmeme fail mücadelelerde ismini sonuç 4’e yazdıran başpehlivanlar Tanju Gemici, Yusuf Duygusal Ağabey, Serhat Balcı ve Hasan Cengiz oldu. Koku kesen mücadelelerde finale yükselen Tanju Gemici ve Yusuf Duygusal Zeybek oldu. Yusuf Can Zeybek ve Tanju Gemici arasındaki mücadele de nefesleri kesti. Kestirmece 2 saat boyunca tıpkısı birine avantaj sağlamaya müteharrik başpehlivanlar, kimi vakit buna çok birlikte yaklaştı. Puanlamaya geçilmesi ile alay malay Yusuf Duygusal Kaptan, rakibini yenmeyi başardı. Kürsüye çıkan finalistlere ödüllerini Kırkpınar Ağası Seyfettin Akıllıca ve Haliç Belediye Başkanı Şener Söğüt verdi.

Başpehlivanlık büyüklüğünde başaltında üstelik facia kırana savaşım vardı. Serencam ana kadar mücadelenin sakat olmadığı karşılaşmanın finalinde gülen ise Haliç Belediyesi güreşçisi, Taşköprülü İsmail Çırak oldu. İsmail Şakirt’a madalyasını ve kupasını Körfez Şehremini Şener Söğüt ikram etti. Çırak, sevincini ailesi ile alay malay kutladı.



Share: