TDP Umumi Başkanı Sarıgül’den ‘genel af’ çağrısı

Türkiye Değiş Partisi (TDP) Umumi Başkanı Mustafa Sarıgül, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti diri, adaletli ve şefkatlidir. Benim Türkiye’m, 250 binin üzerindeki mahkumlarına kucak açmalıdır” dedi.

TDP Umumi Başkanı Mustafa Sarıgül, bazen ziyaretlerde gezmek üzere Ardahan’a geldi. Sarıgül, Ardahan T Tipi Kapalı Ukubet İnfaz Kurumu yerleşkesi önünde af çağrısı ile ilişik basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 9 Nisan’bile bir af çağrısında bulunduğunu hatırlatan Sarıgül, “Af çağrımız sosyal barış içindir, el birliği hukukunun baştan gelişmesi içindir” dedi.

Sarıgül, “bayrağımıza, toprağımıza kapalı olan, devletin ayrılamaz bütünlüğünü savunan bütün siyasi partilere çağrımız af talebinin üzerinde yoğunlaşalım, Yasama Kurulu kendisine tek siyasal parti gözetmeden bilcümle yurttaşlarımıza şefkatli elimizi kovmak zorundayız” diye şöyle bitmeme etti:

“Af talebimiz politik benzeri istek değil, vicdani bir taleptir. Pandemi koşulları dolayısıyla Online yargılamalar oldu, gözden kaçan gâh konular oldu. Yeniden pandemi koşulları nedeniyle esnaflarımız şişman tıpkı hesaplı sıkıntıyla yüz yüze kaldı. Çeklerini ve senetlerini ödeyemediler. Maalesef ayrımsız batış adeta gençlere dokundu ve binlerce gencimiz, mızrap kullandığı için, uyuşturucuya bulaştığı üzere binlerce gencimiz şu anda mahküm yerinde. Imanlı devletimiz, merhametli devletimiz, şefkatlidir bizim devletimiz. Şu anda içeride 5 binin üzerinde çocuk var, daha yaşamla tanışamadılar, doğumlarını orada yaptılar. Binlerce bala babalarına kavuşamadı. Pandemi zımnında Cezaevlerinin fiziki koşulları birlikte yeterince makul bir ortamda değil. Füru üzere affet Türkiye’m, Anneler üzere affet Türkiye’m, Babalar için affet Türkiye’m. Koca devletimizin 280 binin üzerindeki mahkumlara inşallah kucak açacak. Onları toplumla barıştıracağına inanıyorum.”

“Aut politikada nüfuz ve mugayeret olamaz”

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği başvurusunu birlikte değerlendiren Sarıgül, “Dış Siyasa Devleti politikasıdır. Siyasiler aut politikayı iç yöntem malzemesi yapamaz. Hele komşularımızla sulh içerisinde olmayı dilek ediyoruz. Ama her siyasi parti başkanı kalkıp kendine bakarak şu yahut bu ülkeyle konuşayım derse Ülkemizin dış politikası zaafa uğrar. Aut yöntem üstüne bilcümle siyasal partiler teşrikimesai ve tehlikeli birliği yapmalıyız. ve bilcümle komşularımızla barışmalıyız. Millî temas konuşunda, aut yöntem ve mülteciler üzerine bütün siyasi partileri işbirliği yapmaya çağırma ediyorum. Alelhusus şu anda parlamentoda görüşülecek olan Finlandiya’nın NATO üyeliği üstüne bütün politik partiler bire bir araya gelerek 6,5 milyon mültecinin Avrupa birliği ülkelerine bedel yerine alınması üzere onay vermeliyiz. aksi takdirde Türkiye NATO’dan üstelik çıkmalıdır ve NATO’nun tekme ölçün politikalarını kabul etmemelidir. NATO ülkeleri Ukrayna’dan mevrut 6,5 milyon insana kucak açtıysa Türkiye’deki 6,5 milyon sığınmacı yede muhakkak aguş açmalıdır. Ülkemizdeki bu mülteciler Avrupa birliği ülkelerine bedel namına dağıtılmalıdır. Bu olmadığı takdirde Türkiye NATO’dan da çıkmalıdır. aksi hâlde Yunanistan’a, Ukrayna’ya verdiği önemi Türkiye’ye vermemekte. O nedenle hep siyasal partileri mültecilerin Avrupa birliği ülkelerine kıymet tıpkısı şekilde dağıtılması üstüne NATO kartını ortaya devam etmek için işbirliği yapmaya çağırma ediyorum” şeklinde konuştu. – ARDAHAN



Share: