Uçucu illerden biri olan Karabük’te ocak diş hekimlerinin çocuklar üzere mesaisi başladı

Tayyareci illerden biri olan Karabük’te karı diş hekimlerinin ayrıntılar için mesaisi başladı

Çocuklarda ağız ve diş sağlığının tınlamalı şekilde bitmeme etmesini sağlayacak, “Karı Dişçilik” uygulaması başladı

KARABÜK – Esenlik Bakanlığınca yardımcı dudak ve diş sağlığı hizmetlerinin genişletilmesi amacıyla kurulan familya diş hekimliği 3 uçucu ilden biri olan Karabük’te bakım vermeye başladı.

Çocukların tınlamalı dişçi kontrolünde yardımcı ağız ve diş sağlığı uygulamalarının yapılacağı bir esenlik hizmeti olan “Ocak Diş Hekimliği” uygulaması Eskişehir, Kırşehir ile alay malay uçucu diyar seçilen Karabük’te başladı. Aile Diş Hekimliğine aileleriyle alay malay giden 2-12 yaşlarındaki çocukların munsap ve diş sağlığı kontrollerini yaptırıyor. 9 diş hekiminin görevlendirdiği kentte evvel etapta uygulamadan 28 bin bala faydalanacak.

İl Keyif Müdürü Ahmet Sarı gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulamanın Sağlık Bakanlığı tarafından 2023 yılı içerisinde birlik illere yaygınlaştırılmasının planlandığını belirtti.

Vatandaşların çocuklarının Familya Diş Hekimlerini e-bilek damarı ve MHRS profilleri üzerinden öğrenebileceğini anlatım fail Soluk, “Tığ muayeneye mevrut çocuklarımızın öncelikle bulunan dudak ve diş sağlıklarını ve dişlerinin kâin durumunun tespitini sağlıyoruz. Bu tespitin arkası sıra riziko durumlarını belirliyoruz. rastgele riziko bahis konusu ise bu riske cebin uygulanabilecek havari tedbirlerin alınmasını sağlıyoruz. Otama gerekiyorsa ilgili hekime manipülasyon yapılıyor. Tedavi amacıyla yapılması gerekenler için hastamız bilgilendiriliyor ve takipleri, benzeri sonraki periyotları için yine mevrut çocuklarımıza ve ailelerine bilgilendirme sağlanıyor” dedi.

Solgun, aplikasyon ile amaçlarının çocuklara kenar ve diş sağlığı eğitimi atfetmek, diş bakımı, uç hijyeni üzerine lazım motivasyonu seçmek, diş fırçası ve florürlü diş macunu kullanımı hususunda onlara bilinç kazandırmak ve yardımcı tedbirlerle ağız ve diş sağlığının ahenktar şekilde devam etmesini tedarik etmek olduğunu ve böylelikle gitgide oluşabilecek henüz nazik sıkıntıların, rahatsızlıkların önlenmesi olduğunu aktardı.

Ailelerin uygulamadan memnun olduklarını kaydeden Sarı, “Kimi Zaman randevu üstüne ufak tefek aksaklıklar yaşanıyor amma tayyareci aplikasyon olduğu üzere bunları bodur sürede gidermeye çalışıyoruz. Bakanlığımızla daima irtibat halindeyiz. gelişigüzel aksaklık yaşandığında bakanlığımızla irtibata geçerek aksaklıkların düzeltilmesini sağlıyoruz” ifadelerine vadi verdi.

İki yaşından itibaren tüm çocukların munsap ve diş sağlığına ilgili verileri, dişleri ile ait durumları anahtar altına alındığını anlatan Zerrin, sonunda uygulamanın çocukların ileriki yaşantılarında ağız ve diş sağlığı ile sevgili yaşadıklarında çözüme erişme noktasında birlikte basitçe sağlayacağını söyledi.



Share: