Van evcil haberleri | 5. Edremit Mektup Fuarı Sonuç Gününde

Sekiz gündür devam eden 5. Edremit Betik Fuarı’nda son güne girildi. Tezkere fuarı, esbak edip ve siyasetçileri ağırladı.

40’a mümasil görüşme planlı ve 200’ün üstünde yazarın sekiz gündür kitaplarını imzaladığı fuara evvel Işıl Işık katıldı. Yavuz Selim Demirağ, Murtaza Çıpa, Gürsel Tekin, Mualla Ekber Saika, Ozan Bingöl, Prof. Dr. Mehabetli Demirsoy, Ali Usta Başarır, Ahmet Apiko ve Timur Soykan ise fuarda kitaplarını imzaladı, söyleşiler yaptı.

Edremit Pusula Fuarı’nın sekizinci gününde gazeteci ve edip Çetin Muhik Demirağ, “İmamların Kuyu Anası” adlı söyleşisinde, “Gündüz herkesin fotoğrafını çekecek. Ilgi edin, gözünüz mecbur çıkmayın. Bizim yolumuz Murat Mumcuların, Abdi İpekçilerin yoludur. Tığ, Atatürk’ün izindeyiz” dedi. Prof. Dr. Çipo Özbaşar ile sahneyi paylaşan Demirağ’a plaketlerini edip ve hisse senedi insanı Mehmet Öngen sunma etti.

Iyice Odalık Abdal Derneği Kurucu Başkanı ve yazar Murtaza Çipo, 5. Edremit Tezkere Fuarı’nda okurlarıyla benzeri araya gelerek, ‘Türkiye’bile Alevi Gerçeği’ni anlattı. Demir’e plaketini, Edremit Güzelce Odalık Abdal Derneği Kurucu Başkanı Zeynel Meral ikram etti.

CHP İstanbul Mebus Gürsel Tekin’in katıldığı “Türkiye Siyasetinde Kirlenme Gerçeği” başlıklı söyleşide Tekin, seçim sistemini ve seçilme yöntemlerini anlatırken bulunan sistemi, dayatılmak istenilenleri, bazen özeleştiride üstelik bulunarak masaya yatırdı. Uğurlu’e plaketini, CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Haysiyet Özcan sunma etti.

Tarım yazarı Şanlı Ekber Saika ve vergi uzmanı Âşık Bingöl, “Ekincilik, Tutum ve Algı” üçlüsünü konuştu. “Içtima üstü, yerin altından değerlidir” diyen Yıldırım, “Ati kuşaklara yaşanabilir tıpkısı dünya bırakabilmek üzere ağırbaşlılık bizlere düşüyor. Hiçbir antlaşma umudumuzu kaybetmeden mücadele etmeye bitmeme edeceğiz” dedi. Konuklara plaketlerini, efdal ziraat mühendisi Bülent Coşar verdi.

“Dünyanın canlılar bakımından genişlik ensesi kalın üç ülkesinden biriyiz. Bu kadar iyice aynı ülkeyi perakende edemeyiz. Onu bildirme gür şekilde kullanmalı ve korumalıyız” diyen biyolog Prof. Dr. Mualla Demirsoy, “Biyolojinin Gizemi ve Tekâmül” antetli söyleşide kitapseverlerle buluştu. “Bili insanları, geleceği düzenleyen insanlardır” diyen Demirsoy, “Evrim, A namına geldiğimiz yerden B yerine çıkmanın adıdır. Burada beni dinlemeye mevrut ‘siz’le, giderkenki ‘siz’ ayrımlı olmalıdır. Değişime uzlaşma sağlayabilenler ayakta kalır, diğerleri bulunmayan olur” dedi. Demirsoy’a plaketini, Edremit Şehremini Selman Hasan Arslan arz etti.

CHP Mersin Mebus Ulu Çevrimli Başarır ise yazdığı “Kuintet Çete” kitabından hareketle “Bizlerden çalınan geleceğimizi periyot ati yeniden alacağız. Umudunuzu kaybetmeyin, buna banal inanın. Iyicene eyyam yakın” dedi. Başarır’a plaketini, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Aslan takdim etti.

Günün serencam söyleşisi olan “Duvar ve Çekilemeyen Tuğlalar” başlıklı söyleşide çarkıt gazeteci ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Saylav Ahmet Süslü, “İnsan, umutsuzluktan umut yaratandır” vurgusu yaparken gazeteci Timur Soykan de “Çocuklarımıza, torunlarımıza saf aynı büyüklük borçluyuz. O ışıklı yarınlar çok mail. Tığ, haddinden fazla güçlüyüz. Bunun bilincinde olalım kâfi” diyerek konuştu. Söyleşinin peşi sıra Tetik ve Soykan’a plaketlerini, Fuar Umumi Koordinatörü ve gazeteci Necdet Saraç arz etti.

Share: