Bisikletiyle seyahate sâdır zinde KYK yurtlarında konaklıyor

Van’dahi evlerinde konuk ettikleri Fransız çiftten etkilenerek bisikletiyle seyahate çıkan tababet fakültesi mezunu Muhammed Sıddık Dicle, Karadeniz sahil hattı boyunca tarihi ve turistlik yerleri gezip Cesaret Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında ücretsiz konaklama imkanından yararlanıyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinden bu sene mezun olan 24 yaşındaki Dicle, yaz tatilini yeryüzü dolgunca şekilde gitmek amacıyla 12 Temmuz’üstelik Van’dan yola bundan sonra. Ilk Kars’a, oradan dahi Gürcistan’a güzeşte ve çadırda konaklayan Dicle, baştan Türkiye’ye döndüğünde kalacak düz arayışına girdi.

Yolculuk sırasında rahatsızlanan ve mecbur tıpkı alanda kalma ihtiyacı duyan Dicle, yolda karşılaştığı bire bir bisikletlinin verdiği bilgelik üstüne gezdiği şehirlerdeki KYK yurtlarında konaklamaya başladı.

Yurtlardaki duş, cümbüş, akak imkanından yararlanan Dicle, yolculuk etmek isteyen ancak barınma problemi aktif arkadaşlarına KYK yurtlarında kalarak birçok kenti gezmeyi öneriyor.

“Gençler amacıyla çok şişman bire bir imkan”

Muhammed Sıddık Dicle, AA muhabirine, velespit sürmeyi sevdiğini söyledi.

Bisikletle acun turuna çıkan Fransız benzeri çifti 3 Mayıs’ta Van’daki evlerinde mihman ettikten sonra kendisinde de bisikletle gezi etme fikri oluştuğunu dile getiren Dicle, Kars ve Gürcistan’a gittikten sonraları Karadeniz sahil hattı süresince gezerek Zonguldak’a kadar geldiğini anlattı.

Dicle, gezi süresince birçok molekül yaşadığını anlatarak, “İnsanların güler yüzünü ve yardımseverliğini gördüm. bazen coğrafyadan coğrafyaya insanların yaşamı haddinden fazla değişiyor. Seçme geçtiğim yerde insanların yaşam stili, sevimli bakışı az buçuk daha değişiyor. İlk başta gezici yerine karşılıyorlar. Sonrasında, ‘Ta Van’dan gelmiş’ şeklinde tepkiler üstelik oluyor, şaşırıyorlar.” diye niteleyerek konuştu.

Van’dan çadırda kalacak şekilde yola çıktığını aktaran Dicle, şöyle devam etti:

“Çadır dahi fena hâlde oluyor amma bire bir ara hastalandım. Hele o antlaşma bağlı tıpkısı alanda kalma ihtiyacı duydum. Yolda karşılaştığım ayrıksı tıpkısı bisikletli eş tamamen KYK yurtlarında kalacak şekilde yola çıkma. Ben bile ondan aldığım fikirle KYK yurtlarında kalmaya başladım. Yurtlarda duş, neşelilik, akak kadar imkanlar bizim üzere mebzul oldu. Ücretsiz olması birlikte elan çok yeri gezmemizi sağlıyor. Barınmaya gider ayırmıyoruz, onun namına yiyeceğe ve gezeceğimiz yerlerdeki masraflarımıza ayırıyoruz.”

Dicle, şu temel büyüklüğünde 2300 kilometre misil yaptığını ve tıpkı sonraki durağının İstanbul olduğunu dile getirerek, “Bu, gençler amacıyla çokça balaban tıpkısı imkan. Sonuçta tahaffuz masrafı kendiliğinden kendisine ortadan kalkıyor. Ayrıca müze kartı yardımıyla ücretsiz müzelere giriş yapılıyor. Bunlar üstelik ayrı harcama sonuçta. Bunlar ortadan kalkınca yemeden içmeden posta ve araç parası kalıyor. Bazen yurtlarda lokanta kısmı dahi yıldızlı. Burada uygun fiyata aşındırmak yiyebiliyorlar.” ifadelerini kullandı.



Share: