Vatandaşlar Meriç ve Tunca nehirlerinin çevresinin temizlenmesini istiyor

Edirne’birlikte vatandaşlar, Meriç ve Tunca nehirlerinin çevresinde oluşan kirliliğin temizlenmesini istiyor.

Meriç Nehri’nin kıyısında ve yatağında biriken çöpler, Tunca Nehri’nin yatağında zahirî araba lastiği ve çöpler, hem mekân hem bile kaynak kirliliğine neden oluyor.

Vatandaşlar, nehirlerin çevresinde ve yatağında biriken çöplerin temizlenmesini istiyor.

Edirne Kasaba Gönüllüleri Derneği Başkanı Ayten Eren, AA muhabirine, Türkiye’nin birçok yerinden ziyaretçi ağırlayan Meriç Nehri’ndeki kirliliğin tuhaf benzeri görüntüye neden olduğunu söyledi.

Nehir çevresinde piknik yapanları suçlamanın çok akla yatkın olmadığını tamlayan Eren, “Kusurlu işleyen var, makul işleyen var. Sadece piknik yapanlara ‘ayıp’ emretmek yetmiyor, sorunu çözmüyor. Sorunu kaynağında çözmek lazım. Burada ahenkli adına günahsızlık yapılması eşya. İnsanları eğitelim ama bu çokça ince süreçli, ince soluklu bir öz. beraber nehrimiz gidiyor. Benim önerim piknik yapıldıktan sonraları oraların eğlenceli olarak seçme hafta temizlenmesi.” diyerek konuştu.

Muazzez, nehir çevresine bölgenin akman tutulmasına dair uyaran tabelalar asılabileceğini, almaç ile izlenerek insanların gübür atmasının önüne geçilebileceğini dile getirdi.

Vatandaşlardan Anıl Erko de Edirne halkının nehirleri bozulmamış sancımak amacıyla ceht göstermesi gerektiğini söyledi.

Nehirlerin kıyısında poşet, pet ve kadeh şişe başta tevessül etmek amacıyla atıklar gördüğünü belirten Erko, vatandaşların elan tedbirli olmasıyla kirliliğin ortadan kalkacağını ifade etti.

Share: