Yurtlarda ücretsiz konaklama imkanından yararlanan çoluk çocuk Mardin’de tarihle buluştu

Yüreklilik Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında ücretsiz konaklama imkanından yararlanan 500 tüvana, yaz tatilinin bir bölümünü etmek üzere medeniyetler şehri Mardin’i tercih etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Haziran’dahi yaptığı açıklamanın peşi sıra, Deneyimsizlik ve Spor Bakanlığının yaz tatilini gezi ederek görmek talip gençlere 81 ilde seçilen KYK yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sunması, deniz hesabına tarihle buluşmak isteyen gençlerden dahi büyük deste gördü.

Ücretsiz mikro fırsatından bilistifade tatilde tarihi mekanları seçmek talip gençler rotasını bayrı şehir Mardin’e çevirdi.

15 Temmuz’dan bu yana başta İstanbul, Denizli, Sivas, Konya, Bayburt ve Adana oluşmak için ülkenin ciharıyek yanından 500 genç, tarihi ve turistik mekanlarıyla yöre plana sâdır Mardin’e geldi.

Kentte konaklayacakları, kendileri üzere özel kendisine hazırlanan Mardin Artuklu Kız Mektepli Yurdu’na gelen ve burada memur personel tarafından karşılanan çoluk çocuk birbirleriyle tanıştı, odalarına yerleşti.

Gençler, farklı kültürlerin, dillerin ve dinlerin hoşgörüyle sohbet yaşadığı, camileri, medreseleri, kiliseleri ve taşın oya kabilinden işlendiği evleriyle rabıta gören kentte, Mardin Müzesi, Kasımiye Medresesi ile Deyrulzafaran Manastırı üzere çokça sayıda tarihi ve kültürel mekanı gezme fırsatı buldu.

“Bizim amacıyla iri üstünlük”

Gençlerden Ayşe Cemre Akva, AA muhabirine, kendilerine müteveccih güzelce bire bir imkan sağlandığını, bu kapsamda Denizli’den geldiğini söyledi.

“Burayı çokça alçalma ederek geldik. Tarihi yerleri o büyüklüğünde domuzuna ki görmeyi çok istiyorduk. Toyluk ve Spor Bakanlığının yurdunda kaldık. Bizim için nazik ayrımsız yarar bu.” ifadelerini kullanan Kuvvetli, camileri, kiliseleri, alçalma ettikleri tarihi mekanları gezdiklerini, Mardin manzarasını izlediklerini anlattı.

Kuvvetli, Mardin’i çok beğendiklerini, bilcümle gençlerin çok mutlu kaldığını anlatarak, verilen imkanlarla yurtta çokça rahat ettiklerini dile getirerek, kendilerine bu imkanı sunanlara teşekkürname etti.

“İyi ki bu yurda gelmişiz”

Denizli’den mevrut Esra Çiğdem birlikte haddinden fazla zaaf ettiği tarihi şehri görmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Bu şehri haddinden fazla sevdiğini anlatan Mahmur Çiçeği, Mardin’birlikte espas geçirmekten çok esenlik aldığını rapor etti.

Arkadaşlarıyla haddinden fazla sevinçli geçenek geçirdiğini dile getiren Mahmur Çiçeği, “Buranın kültürünü, tarihi yapılarını, rastgele şeyini haddinden fazla beğendim. Kaldığımız ev çokça bozulmamış. İyi kim bu yurda gelmişiz. Yurtta ücretsiz konakladım. Süper bire bir imkandı bizim için. Değme şeyin ayarlaması haddinden fazla iyicene yapılmış. Vakit Kaybetmeden geldik ve geziyoruz.” dedi.

“Mardin’i çekmek istiyordum, bu imkan yardımıyla gelebildim”

Bakanlığın sunduğu imkanla Mardin’i görme fırsatı bulduğunu söyleyen Selek Kurt üstelik şarki günindi ortada kültür alışverişi yaptıklarını kaydetti.

Aldanmaz, “Kendi imkanlarımızla belki gidip göremeyeceğimiz yerleri gördük bu sayede. Mardin kabilinden bir şehre katılmak aşağı çekicilik verici. Mardin alelade haddinden fazla iyicene. Mardin’i vira etmek istiyordum, bu imkan sayesinde çok abat benzeri şekilde gelebildim.” dedi.

Sude Yiğit ise yurtta ücretsiz kaldıklarını ve Mardin’in tarihi mekanlarını seyran fırsatı bulduklarını tabir ederek, bu fırsatı sunan herkese teşekkür etti.

“Çok memnun kaldık”

Van’dan gelen İlknur Kahraman üstelik Mardin’birlikte gezilecek, görülecek haddinden fazla aşkın düzlük olduğunu belirterek, Bakanlığın sağladığı imkanla KYK yurdunda ücretsiz konakladıklarını söyledi.

Yurtta seçme tür imkanın kendilerine ücretsiz sunulduğunu anlatan Alp, “Haddinden Fazla mutlu kaldık. İlk sefer geldim buraya. Kabil olursa tıpkı daha geleceğim. Arkadaşlara üstelik referans ederim, gezsinler, görsünler.” diye konuştu.



Share: