14 yaşındaki Simanur 7 ayda koruyan oldu

Bitlis’in Adilcevaz İlçe Müftülüğüne mecbur Hatuniye Yatılı Hafızlık Kız Kur’zaman Kursu’nda hafızlık eğitimi gören Simanur Korkunçveren, hafızlığını 7 ay kadar gelişmemiş benzeri zamanda tamamladı.

Hafızlığını akranlarına oldukça 7 kamer üzere rekor benzeri sürede tümler Simanur Korkunçveren için Hatuniye Yatılı Kız Kur’dakika Kursu’nda merasim düzenlendi. Korkunçveren’ı kutlama fail İl Müftü Yardımcısı Gülnihal Sağanak, “Hafızlık seçme insana baht olamaz. Hafızlık; Hakk’ın kelamını daima ezber etmek Allah’ın kuluna bahşedeceği yeryüzü nazik nimetlerden biridir. 7 ay kabilinden gelişmemiş benzeri zamanda bu işi başarabilmek ise bambaşka tıpkısı lütuftur. Bundan faktör bu taze kızımızı samimi kutluyorum. Bundan sonraki hayatında keyif ve başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca bu başarıda emeği mevcut öğrencimizin ailesini ve fedakar hocası Tuğba Turan’ı tebrik ölçü, başarılarının devamını dilerim” dedi.

Hatuniye ağırşak yöneticisi Dilber Çelik ise Korkunçveren’e bağış takdiminde bulunarak, “Halihazırda Hatuniye kursumuz; Hafızlık Kız Leyli Kur’dakika Kursu olarak şu dakika 40 öğrenciye terbiye imkanı sunmaktadır. Ilmek İşleri Başkanlığımız ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapılan yardımlar ile burada öğrencilerimizin rastgele tür tagaddi, tahaffuz ve kısmen giyinme ihtiyaçları karşılanmaktadır. Burada Kur’an eğitiminin birlikte İslami ilimlerden versiyon, hadis, iman ve ilmihal dersleri birlikte verilip, birçok sosyal etkinlik imkanı sunulmaktadır. 2015 yılından itibaren Kur’zaman hizmetini sunan Hatuniye kursumuz, şu esas büyüklüğünde hem ilçe halkından olan hem da kasaba illerinden olan otuza mümasil saklayan çıkarmış ve yüzlerce kişiye Kur’an eğitiminin yanı sıra dini eğitim imkanını sunmuştur ve inşallah bu hizmetini artırarak bitmeme edecektir” diyerek konuştu. – BİTLİS

Share: