Bursa ve kasaba illerden depremzedelere destekler sürüyor

“Asrın felaketi” kendisine nitelenen Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremlerin etkilediği bölgelere Bursa, Eskişehir, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale ve Kütahya’dan muhtelif yardımlar ulaştırılıyor.

Bursa’de Osmangazi Belediyesi, afetin 6’ncı gününde kuruma ilgilendiren gübür kamyonları ve saflık araçlarını Gaziantep’e gitmek için yola çıkardı. 4 gübür kamyonu ve 2 su tankeri, İslahiye’deki saffet çalışmalarına ulama sağlayacak.

Belediye, depremin birden ardından kontrol kurtarma çalışmaları amacıyla 6 dil ve 38 yabanlık sivil defans biriminin yanında 334 personel, 30 hareket makinesi ve 14 arkalama tırıyla hareket bölgesindeki çalışmalara destek veriyor.

Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Park Yeri ve Bahçeler atölyelerinde üretilen seyyah tuvaletler ile inhilal enfrastrüktür malzemeleri yer sarsıntısı bölgesine gönderme edildi. Atölyelerde seyyah abdesthane üretiminin devam ettiği öğrenildi.

Merkez Tepebaşı Belediyesi üstelik 31 kişiden oluşan gönüllü destek personelini yer sarsıntısı bölgesine uğurladı.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü personeli vasıtasıyla hazırlanan temel azık, saflık, hıfzıssıhha malzemesi, elektrikli ısıtıcı, tuluk, karı, koca ve yavru kışlık giysi malzemelerinin bulunduğu bire bir tır Gaziantep’e gönderildi.

Bilecik

9. Mıntıka Eskişehir Eczacı Odası Bilecik İl Temsilciliğince derman ve tıbbi malzeme kampanyası başlatıldı.

İl Temsilcisi Ender Olcay, AA muhabirine, kentteki 20 eczane ve vatandaşların katkılarıyla yaklaşık 200 koli ilacın afet bölgesine gönderileceğini anlatım ederek, ” Herhangi Bir soy çare kâin. Çocuk şurupları ve vitaminler bulunuyor. Normalde aynı eczanede bulunması gereken tamam ilaçlarımız şu anda kâin. İlaçlar bölgedeki depremzedelere, keyif personeline ulaştırılacak.” dedi.

Eczacı Aycan Çınar de “Vatandaşlarımızın getirdiği ilaçlar de var, bunları tarihlerine göre ayırıyoruz. Buradaki ilaçların çoğu el bulunan ilaçlar.” diye niteleyerek konuştu.

Balıkesir

Balıkesir’den de sarsıntı bölgesine yardımlar sürüyor. Manyas ilçesinden depremzedeler amacıyla besin, jeneratör, ısıtıcı ve yakıt odun gönderildi.

Hacıibrahimpınarı Mahallesi’nden bile 40 titrem yakacak ile bölgede odun ticareti fail vatandaşların dahi katılımıyla 4 tır odun zelzele bölgesine sevk edildi.

Sındırgı ilçesinden ise 6 tır ve 5 kamyonet müzaheret hareket bölgesine ulaştı. İlçeden odun desteği bitmeme ederken Sındırgı Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi hoca ve öğrencileri depremzedeler amacıyla soba üretiyor.

Susurluk Halk Eğitim Bilimi Merkezi’ndeki kursiyerler, dikiş makineleriyle depremzedeler için polar, atkı, bere, eşofman ve battaniye hazırlıyor.

Çanakkale

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğüne vabeste Sosyal Gravite Birimi tarafından zelzele bölgesine yardım toplanması için “Kara Çevrim Dostu” projesi başlatıldı.

Proje kapsamında, henüz geçmiş gönüllülerce 4 tır müzaheret malzemesi gönderilirken, ÇOMÜ yetiştirme yurdu öğrencileri, veliler ve öğretmenleri marifetiyle ÇOMÜ Butik alanında gerçekleştirilen müzaheret toplama faaliyetlerine destek verildi. Depremzedelere ulaştırılmak için hazırlanan paketler, ÇOMÜ Butik ekibine doğrulama edildi.

Çanakkale Belediyesi yoluyla da depremden etkilenen illere yeter olmak üzere soba imalatına başlandı. Belediyeye ilişkin atölyede ekipler, eski varilleri sobaya dönüştürüyor.

Yenice ilçesine bağlı köylerden halkın hazırlayıp kaymakamlığa teyit ettiği 3 tır odun, deprem bölgesine gönderildi. Kaymakam Musa Göktaş ve Şehremini Veysel Acar’ın eş güdümlü ettiği yardım çalışmaları sürüyor.

Kütahya

Kütahya Valiliği koordinesindeki arkalama kampanyası kapsamında toplanan temel hayat malzemeleri 344 tır ve kamyonla depremzedelere ulaştırıldı.

Kentteki ayni arkalama akseptans merkezine ulaştırılan malzemeler gönüllü ve görevlilerce sınıflama ediliyor.

Kütahya Belediyesinden müzaheret kampanyası ile ilgilendiren yapılan yazılı açıklamada, yer sarsıntısı bölgesi üzere sıska gıda, su, çağa bezi ve maması, tüplü ısıtıcı, aş damı dil gereçleri ile çadıra gerekseme olduğu, vatandaşlardan bu konuda bindi beklendiği belirtildi.

Öte yandan, Il koordinesinde 581 depremzedenin kente getirilerek KYK yurtları ile misafirhanelere yerleştirildiği bildirildi.

Share: