İliç Ulus Bahçesi mıntıka turu, su kayağı ve kano tutkunlarının yeri oldu

ERZİNCAN’ın İliç ilçesinde, baraj gölüne kıyısı mevcut İliç Millet Bahçesi, akarsu sporu tutkunlarının da adresi oldu. Şark Ekspresi ile ilçeye mevrut turistler, akarsu kayağı ve kano kadar sporları yapıp, tabii güzellikleri bulmak amacıyla bölge turuna çıkıyor.

Belediye ile kaymakamlığın kuma projesi ile İliç Barajı bölgesine yapılan 160 dönümlük İliç Millet Bahçesi, adrenalin tutkunlarını birlikte ağırlıyor. Doğu Ekspresi ile ilçeye mevrut turistler; bölgede akarsu kayağı, kano kabilinden sporları yapabiliyor antrparantez bölge turu ile natürel güzellikleri keşfetmeye çıkıyor.

İliç’in site merkezine uzak olduğunu tamlayan Toyluk ve Spor İlçe Müdürü ve İliç Doğa Sporları Kulübü Başkanı Sezai Arı, “İlçede 2 baraj gölü ile 2 balaban kanyon var; biri Münevver, biri Bağıştaş Kanyonu. Baraj gölleri 4 almanak, 17 bin metrekare yüzeye ehil. Bu göllerle bu arada ilçede su sporlarını başlatmak amacıyla girişimde bulunduk. Burada eğitimler veriyoruz. Sporcularımıza lisans vereceğiz. Hem kaymakamlık halkından hem dahi haricen gelenlerden korkulu tıpkı demet var. Bu bölgede ayrıca su sporları merkezi ile şişman mesire alanı projesi da var” dedi.Maşrık Ekspresi’nin ilçeden geçtiğini hatırlatan Öz, “Bu şimendifer ile gelen misafirler, ilçemizde 3 saat kabilinden bire bir espas geçiriyor. söz konusu etkinlikler ve yatırımlarla gelen turistler, burada daha gür ayakyolu geçirecek. Şu dakika kano sporu yaptık. Gücük benzeri kano eğitimi verdik. Tıpkısı dahi suda, kılgı yetişek verdik. Bunun dışında bire bir dahi akarsu kayağı yaptık. Akarsu kayağı birlikte bölgede çok yapılan bire bir aksiyon değil. tek sporcumuz var. İliç Tabiat Sporları Kulübü’nde lisanslı. Amacımız; akarsu kayağını yaymak. Gezi teknemiz var. Misafirlerimiz, Ziyalı Kanyonu’nun içine büyüklüğünde gidiyor. Çokça fena hâlde ve dörtköşe bir gün geçirebiliyorlar. Vakit Kaybetmeden mıntıka turları ücretli. Diğerlerinden ücret almıyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Semih Çavkaytar bile ilçede bir nice doğa sporunu yapabildiklerini belirterek “5 yıldır İliç ilçesinde ikamet etmekteyim. Buraya geldiğimde doğasına hayran oldum. İliç Belediyesi, İliç Kaymakamlığı sayesinde burada su kayağı, kano üzere sporları çok abat yapabiliyoruz. Bunun yanında trekking, dağcılık, ultra maraton kabil sporları de çokça abat benzeri yapabiliyoruz” dedi.



Share: