Marmara Depremi’nin 23. yılı

DÜRÜST Fırka Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Serdivan Belediye Reisi Yusuf Önder ile Sakarya Ticaret ve Endüstri Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 23. sene dönümü zımnında kanı yayımladı.

Tever, mesajında, aradan sabık 23 yılda yaraların mahsur olmasına karşın acıların azalmadığı ve hayatını kaybeden vatandaşların unutulmadığını belirtti.

Deprem gerçeğine alın cemiyet yerine seçkin antlaşma hazır olunması gerektiğine bel fail Tever, “Burada yeryüzü koskocaman bap, depremle yaşayabilmeyi sanmak, bina stoklarımızı, evlerimizi ve hareket yerlerimizi depreme dayanabilen ağıl getirmektir. Yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgelik, repertuvar ve teknolojinin imkanlarını kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımız ve vatandaşlarımızla aynı tamamiyet içerisinde seçme devir depreme tedarikli olmamız ve yaşanan bu şişman acıdan öğüt çıkarmamız gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Tekrarlanmaması amacıyla tedbirlerin artması gerekir”

Serdivan Şehremini Önder bile depremin acısını hala yüreklerinde hissettiklerini kaydetti.

Depremi unutmamakla gelişigüzel yaşanılan tarifsiz acıların bire bir daha tekrarlanmaması üzere tedbirlerin arttırılması gerektiğine değinen Alemdar, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına bile başsağlığı dileklerini iletti.

“Şehir bina stoğunun güvenliği depreme karşı sağlanmalı”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ ise depreme tedarik ve zaruri önlemlerin alınması konusunu rastgele zaman gündemlerinde tuttuklarını ifade etti.

Kentsel transformasyon ve sarsıntı gösteri planlarının yapılması konusundaki görüşlerini ilgili gelgel ve kuruluşlarla paylaşmaya ilgi gösterdiklerini nâkil Altuğ, yapıların, nazik oranda düz yazı sürecinde yaşanan olumsuzluklar ve hatalardan kaynaklı hasar gördüğünün belirleme edildiğini belirtti.

SATSO adına kurumsal yetki ve sorumlulukları dahilinde bölüm bünyesinde inşaat, üstencilik, mimari ve mühendislik sektörü temsilcilerinin talebiyle beton değerlerinin araştırılması üzere “Beton Araştırı Komisyonu” kurduklarını bildiren Altuğ, yarkurul raporunu kamuoyuyla paylaşarak farkındalık oluşturduklarını anlattı.

Altuğ, kent bina stoğunun depreme karşı güvenliğinin sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Share: