Minik okçular dede sporunu yaşatıyor

Afyonkarahisar’dahi Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçuluk Vakfı yoluyla düzenlenen Malazgirt’ten Kocatepe’ye Zaferin İzinde Okçuluk Müsabakaları başladı. Programda minik okçuların gösterileri göz doldurdu.

Büyük Taarruzun 100. yılı ektkinleri çerçevesinde Afyonkarahisar Şehir Meydanında müsabakalar başladı. Afyonkarahisar’daki okçuların geleneksel ok ve yaylarla yaptığı gösteriler büyük beğeni topladı. Meydana dizilen putalara 7 yaşından 70 yaşına kadar bir kemankeş yaylarını gererek ağababa sporu anadan görme okları vatandaşlara gösterdi. Bariz toplanan vatandaşlara da eğitmenler eliyle ok talimi verildi.

Geleneksel Türk Okçuluğu Afyonkarahisar İl Çaşıt Şanlı Yazıcı, okçulukla ilişik ağır sıklet tıpkısı talebin olduğunu belirterek, “Okçulukla ilgili deneyimli olan hocalarımızın kursları var. Ciddi bire bir irade var bu kurslara. Alelacele artıyor ve inşallah ati sene daha bile ongun olacağına eminiz. Ağababa sporu okçuluk karışma özge umum sanatlarının tanıtımı var burada onlar amacıyla koruyucu olmaya çalışıyoruz.

11 yaşındaki Azra Vuzuh Orion, ok atmak haddinden fazla tabiat aldıklarını belirterek dede sporunu yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Cebbar, “Seçme yaştaki çocuklar yapabilir, seçkin yaştaki insanlar yapabilir. Atalarımızı bu şekilde ayrımsız defa elan anıp ata sporumuzu yetiştirmek üzere çalışıyoruz” diyerek konuştu.

Yine 11 yaşındaki Zor Mevsuk Gökpınar ise, “Atalarımızdan bu zamana kadar kalık aynı spor. Ayrımsız yandan üstelik dede mesleği. Ok atmaktan tabiat alıyoruz, pir aynı duygu” dedi. – AFYONKARAHİSAR

Share: