Suda ürken beygir sahibini üzerinden böyle attı

Suda ürken at sahibini üzerinden böyle attı

BAYBURT – Bayburt’ta ayağına akarsu yılanı yapışık cirit oyunu atı senelerce sırtında taşıdığı sahibini Çoruh’un serin sularına attı.

Bayburt’ta 3 bacanak oynanan cirit oyunu müsabakasının ardından Çoruh Nehri üzerinde atlarla hayat düzenlemek üzere benzeri araya geldiler. Hobi amaçlı hafta sonları süvari safari turu gerçekleştiren, atlama beygiri üzerinde sağlam dağ yollarını aşarak sevinçli geçenek geçiren Olmuş Narmanlı, İbrahim Heme ve Alpay Tekdemir isimli üç arkadaşın bu seferki yeni rotası Çoruh Nehri oldu. Çoruh Nehri’nde balkon boşaltmak üzere mülaki arkadaşlar tıpkı süre Çoruh üstünde atlarıyla birlikte dolaştılar. Ahenkli ilk kânun geçiren 3 arkadaştan ağababa sporuyla ilgilenen ciritçi Reşit Narmanlı bir anda kendini Çoruh’un serin sularında buldu.

At sahibi Reşit Narmanlı’nın iddiasına bakarak ‘Gösterişli’ ismini verdiği atının ayağına gezinti yaptıkları esnada su yılanı dolandı. Bu nedenle bir anda ürken ve paniğe kapılan at yaklaşık 3 senedir sırtında taşıdığı sahibini birdenbire refleksle sırtından atarak, suya düşürdü.

Sahibi Narmanlı’yı üzerinden Çoruh Nehri’nin sularına düşüren beygir elan sonra oradan uzaklaşarak ırmak içre koşuşturmaya başladı. O anları ise Narmanlı’nın arkadaşı Tekdemir cep telefonuyla kaydetti. Arkadaşının sukut anlarına tanık olan Tekdemir ve Heme, Narmanlı’yı bırakıp kahkahaya boğuldular.

Sırılsıklam ıslanan Narmanlı, itici havaya, üşümesine aldırış etmeyip yakın zamanda yeni aldığı ve cebine koyduğu telefonunu cebinden sezmek için adeta tedricen yarıştı. Narmanlı, her hangi kadar telefonu idare etmek amacıyla şişman ceht sarfiyat ettiyse üstelik bakir aldığı telefonunun bozulmasının önüne geçemedi.

Yıllardır at binip cirit oynayan sporcu ilk kez hakeza tıpkı olayla karşılaştı

Yaşadığı görüngü arkası sıra mütekellim Narmanlı, “Bedbaht mi diyelim, güzel bir macera anısı mı diyelim başımızdan benzeri fenomen geçti. Geçtiğimiz haftalarda Çoruh Atlı Spor Kulübü ile idman maçımız vardı. Gelişigüzel zamanki gibi maçımızı kazasız belasız oynadık, bitirdik. Maçımızı oynadığımız sahanın kenarında Çoruh Nehri vardı. Arkadaşlarla gelişigüzel atlarımıza binip Çoruh’a girdik. Akarsu atların ayaklarına gani sağlık, ayakları rahatlatır diyerek bildiğimizden karşılaşma sonrası atımızın ayakları rahatlasın istedik. 2.5 yıllık ayrımsız atım vardı, ismi Façalı. Mahsus Havalı’nın ayağına yılan temas etti ve bir anda atım korktu. Ürkünce dahi bizi üstünden suya attı” dedi. Başına böylesi tıpkısı olayın ilk defa geldiğini söyleyen Narmanlı, “İlk kere başıma hakeza benzeri fenomen geldi. Yıllardır atlarla Çoruh’a girer çıkarız, detaylı yıllardır cirit sporuyla ilgileniyorum ona karşın ilk kez anca benzeri husus yaşadım. Daha öncesinde hakeza tıpkı görüngü on paralık yaşamadım” ifadelerini kullandı.

Share: