Tedavisi tamamlanan kızıl delimsirek doğaya salındı

Ziyalı’ın Söke ilçesinde geçtiğimiz ay çıkan orman yangınında yaralanan ve Huy Dulda ve Milli Parklar (DKMP) Işıklı Bölüm Müdürlüğü aracılığıyla bulunarak Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi Kanatger Topluluğu’na doğrulama edilen kızıl şahin tedavisinin arkası sıra doğaya salındı.

Geçtiğimiz kamer Argavlı Mahallesi’nde başlayan orman yangını açıktan ve karadan ekiplerin güç müdahalesi ile 15 saatlik çalışmanın ardından tamamen taharri altına makbuz. Yangında evvel belirlemelere göre 50 hektar zirai alan, 50 hektar ormanlık düz almak üzere 100 hektar alanda etkili olurken, birçok efsanevi de engel gördü. Ara Sıra hayvanların temizlik olduğu yangında bazıları ise DKMP Kültürlü Ofis Müdürlüğü ekipleri marifetiyle gaileli adına kurtarıldı. Yangın sonrası hararet sahasında karışık hayvanı kontrolü fail DKMP Okumuş Büro Müdürlüğü ekipleri tarafından altın şahin gaileli olarak bulundu. Altın şahini siper altına alan ekipler hayvana evvel müdahaleyi yaparak tedavisi üzere ADÜ Baytar Fakültesi Kanatger Topluluğu’na konfirmasyon etti. ADÜ Veteriner Fakültesi Kanatger Topluluğu yoluyla kısaca 20 bölüm süren otama ve iyileştirme sürecinin peşi sıra değerli delice doğaya salındı.

Konuyla ilişik DKMP Okumuş Idarehane Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Söke İlçesi, Argavlı Mahallesi’nde gerçekleşen orman yangınından uymazlık gören altın delimsirek, hararet sahasında yanık karışık hayvanı kontrolü yapan ekiplerimizce bulunmuş ve önce müdahalenin peşi sıra tedavisi için Adnan Menderes Üniversitesi Baytar Fakültesi Kanatger Topluluğu’na getirilmişti. Otama ve iyileştirme süreci tamamlanan Değerli mecnunca’in doğaya salımını; otama sürecinde aheste çabalama sarf eden Veteriner Fakültesi öğrencileri ile gerçekleştirdik” denildi. – AYDIN

Share: