Van’da uçak seferleri arttırılıyor

Van Valiliği koordinasyonuyla kente mevrut Türk Çekicilik Yolları Umumi Heyet ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, “Eylül ayı bakımından İstanbul ve Ankara’dan Van’a gerçekleştirdiğimiz uçuşlarımızı aşamalı namına artırarak, bu iki şehirden gerçekleştirdiğimiz uçuşları haftalık 41 frekanstan 56 frekansa yükselteceğiz” dedi.

Türk Hava Yolları yönetimi turizm potansiyeline özen temizlemek için Van’üstelik buluştu. Burada konuşan Ilbay ve Büyükşehir Şehremaneti Başbuğ Vekili Âşık Balcı, Van’ın ufkunun haddinden fazla kategorik olduğunu ifade ederek, “Van’ı ati nesiller amacıyla hazırlamaya çalışıyoruz. İnşallah Türk Hava Yollarının pervaz sayılarının artmasıyla belli destinasyonlara şehrimizin turizm başta tevessül etmek için ekonomisine, eğitimine, kültürüne, sağlığına çokça büyük yardım sağlayacağını düşünüyorum. Bu anlamda Türk Albeni Yollarının bugünkü toplantısı ve dalavere kurulunun buraya gelmesini, Van’ın ilerlemesi, gelişmesi, ekonomisi, kültürü ve turizmi üzere çok haddinden fazla koskocaman buluyor, toplantının hayırlara açar olmasını diliyorum” ifadelerine saha verdi.

“Van uçuşlarımızı artırıyoruz”

Türk Hava Yolları Umumi Heyet ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ise Türk Albeni Yollarının, Anadolu’nun turizm potansiyeli efdal şehirlerine ilgi kazanmak amacıyla benzeri tanıtım faaliyeti başlattığını belirtti. Türkiye’nin bahir, kum ve güneşten ibaret olmadığını ortaya koymayı hedefleyen sancak taşıyıcının eğin yönetimi ile alay malay ilk kez İstanbul dışında ayrımsız ilde toplantı yaptıklarının altını çizen Bolat, “İstanbul, Antalya, İzmir üzere şehirlerimiz hem bilinirliği hem da aldıkları kâm ile ülkemiz turizmine nazik ulama sağlıyor. Meğerse ülkemizde ilavesi var. Van, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Erzurum kadar şehirlerimiz turizmde iri potansiyele sahabe, tığ de bu potansiyeli ortaya görmek üzere çabalama harcıyoruz. Zaman buraya müjdeyi isnat etmek amacıyla geldik. Van’ı dünyaya takdim etmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Beklediğimiz kâm artışına karşılık çevirmek amacıyla üstelik eylül ayı bakımından İstanbul ve Ankara’dan Van’a gerçekleştirdiğimiz uçuşlarımızı aşamalı yerine artıracağız. Bu iki şehirden gerçekleştirdiğimiz uçuşları haftalık 41 frekanstan 56 frekansa yükseltecek ve 2023 yazında de bu planla devam edeceğiz” dedi.

“Yeni tohum uçaklar Van üzere uçacak”

Türk Gelgel Yollarının dünyanın 129 ülkesinden gezginleri Van’ın keşfedilmeyi muntazır değerleri ile buluşturmayı amaçladığını vurgulayan Bolat, “Ilkgüz ayı bakımından aşamalı olarak artacak Van uçuşlarını filosuna yeni katılan çağcıl uçaklar ile gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu uçaklar ve bakir kapasite ile Vanlı vatandaşlar birlikte henüz esnek ayrımsız yolculuk planıyla konforlu uçuşlar gerçekleştirebilecek. Yeni devir için planlanan yetenek artışıyla Türk Çekicilik Yolları, İstanbul Hava Meydanı – Van seferlerini haftalık 21 sıklık kendisine gerçekleştirecek. Simge taşıyıcının kalburüstü markası AnadoluJet ise İstanbul Sabiha Gökçen – Van seferlerini haftalık 6 frekanstan 14 frekansa, Ankara Esenboğa – Van seferlerini ise haftalık 14 frekanstan 21 frekansa yükseltecek. Tarihi, doğası, kültürel varlıkları ve kış turizmi ile mefret aynı potansiyele erbap olan Van’bile hem şehir turu gerçekleştiren hem bile şehrin hisse senedi insanları ile mülaki Türk Çekicilik Yolları liderleri idare koordinasyon toplantılarını da ilk defa İstanbul dışında bire bir şehirde, Van’birlikte gerçekleştirdi” şeklinde konuştu.

Toplantı soru yanıt ile sona erdi. – VAN



Share: